Paahdetut, marinoidut paprikat ja uunissa kuivatut tomaatit

Näköjään molemmilla helloilla ollaan innostuttu keskellä talvea paahtamaan kasviksia! Keski-Euroopassahan tomaatit ja paprikat eivät ihan vielä helmikuussakaan kasva, toisin kuin näemmä siellä Kreikan hellan lähimaastossa. Se hyvä puoli paahtamisessa on, että siten saa tuoreena tylsän makuiset kasvihuonekasvikset maistumaan kuin keskellä kesää.

Olen aivan koukussa näihin makeiksi paahdettuihin paprikoihin. En mitenkään varsinaisesti pidä raa’asta paprikasta, varsinkaan niistä vihreistä, mutta näitä voisin vedellä kitusiini mielin määrin.

Paahdetut paprikat sopivat mausteeksi vaikka mihin eri ruokiin. Niitä kannattaakin tehdä kerralla vaikka pari pellillistä. Kannattaa siis hyödyntää paprikatarjoukset! Paahdetut paprikat säilyvät jääkaapissa ainakin pari päivää (ellet syö niitä kuin karkkia, näinkin voi käydä).

Itse tykkään marinoida paprikat yksinkertaisesti balsamico-oliiviöljy-valkosipuli-marinadissa ja herkutella ne paahtoleivän päällä, salaatin kanssa, pääruuan lisukkeena yms. Tai sellaisenaan…

paahdetut paprikat

Paahdetut paprikat ennen kuorimista

 

paprikat leivällä

Paahdetut, marinoidut paprikat

(erivärisiä) paprikoita
balsamico-etikkaa
hyvää neitsytoliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja laita grillivastus päälle.
  2. Leikkaa paprikat lohkoiksi ja laita ne uunipellille folion päälle kuoripuoli ylöspäin. Voit hieman litistää kuperia viipaleita, jos haluat pyrkiä tasaisempaan lopputulokseen.
  3. Paahda paprikoita uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuoret ovat mustuneet kunnolla.
  4. Laita mustuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho foliolla. Anna jäähtyä jonkin aikaa, jotta paprikat on helpompi kuoria. Sitten kuori lähtee helposti vain vetämällä.
  5. Sekoita kulhossa balsamico, oliiviöljy ja mausteet oman makusi mukaan ja paprikoiden määrästä riippuen. Esim. 1 rkl balsamicoa, 2 rkl oliiviöljyä. Lisää paprikaviipaleet kulhoon ja sekoita.
  6. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Nämä tomaatit ovat myös mahtava lisä salaatteihin, leivän päälle, kastikkeisiin, mihin vaan!

Uunissa kuivatetut tomaatit

kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia tai rosmariinia
neitsytoliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit ja siirrä uunipellille. Lurauta sekaan oliiviöljyä ja rouhaise perään suolaa ja pippuria. Käännä tomaatit niin että leikkauspinta ylöspäin ja paista uunissa noi tunnin verran. Tarkkaile tilannerta välillä, jotteivat tomaatit pääse kärähtämään.

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Alkuruuat, Kasvisruuat, Salaatit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s