Mehevä porkkanakakku

Tätä reseptiä kehuttiin Lähiömutsi-blogissa niin paljon ja aidon tuntuisesti, että päätin leipoa kyseistä porkkanakakkua valmistujaisbileisiini pari viikkoa sitten. Kakku saikin pippaloissa paljon kehuja ja suosittelen tätä ehdottomasti eteenpäin. Suuri määrä porkkanaraastetta ja öljyä takaa kakun mehevyyden ja hapankerma (käytin creme fraichea, alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan käyttämään smetanaa) maistuvan kuorrutuksen. Makeaa tämä on, mutta pieninä paloina aivan ihanaa!

Juhlien emäntä unohti harmi vaan ottaa kuvia tuotoksistaan…

Porkkanakakku
(pellillinen)

4 munaa
5 dl sokeria
8 dl porkkanaraastetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl (rypsi)öljyä
50 g sulaa voita
1 pieni purkki creme fraichea/smetanaa
1 tl vanilliinisokeria
250 g tomusokeria

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuiva-aineet yhteen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää öljy, porkkanaraaste ja kuiva-aineet, sekoita mutta älä vatkaa liikaa.
  3. Kaada leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin. (Muistaakseni tässä meni noin 25 minuuttia.) Anna pohjan jäähtyä.
  4. Sulata voi. Sekoita yhteen voi ja creme fraiche/smetana. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri siivilän läpi.
  5. Jos haluat tehdä nättejä leivoksia, lisää kuorrute valmiiksi leikattujen kakkupalojen päälle. Jos ei ole niin nökönuukaa, voit levittää kuorruteen koko pellillisen päälle.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s