Sitruunamarinoidut valkopavut

Nyt tulee sellainen papuresepti että oksat pois! Helppoa ja herkullista, mitä nyt pitää kovasti liottaa ja keittää. Kuvaa ei ole, mutta eipä ne valkoiset pavut vaaleassa liemessä kovin kuvauksellisia edes ole. Alkuperäinen resepti löytyy Kokatessa roiskuu -blogista, mutta sitä on muunneltu näihin oloihin sopivaksi (eikä tämä herkku mielestäni edes sitä chiliä kaipaa).

Sitruunamarinoidut valkopavut

Pari kourallista kuivia valkopapuja (vai mitä voipapuja ne suomeksi ovatkaan) tai niiden suurempia kavereita, joita kutsutaan täällä giganteiksi. Keitettyinä papuja pitäisi olla sellaiset 4-5 dl. Kuulemma säilykepapujakin voi käyttää.

1 dl sitruunamehua
1,5 dl oliiviöljyä
2 reilunkokoista valkosipulin kynttä
kunnon ripaus kuivattua oreganoa
hiukkasen suolaa

  1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ja keitä suolatussa vedessä tunnin verran kunnes pavut ovat pehmeitä. Nouki seasta irtonaiset kuoret pois jos viitsit.
  2. Purista sitruunoista mehu ja sekoita se oliiviöljyyn. Murskaa sekaan valkosipulin kynnet ja lisää mausteliemeen oreganoa ja suolaa.
  3. Siirrä mausteliemi kannelliseen astiaan, mielellään lasipurkkiin ja lisää sekaan vielä lämpimät pavut. Sulje astia ja ravistele reippaasti. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli, heiluttele välillä.
  4. Tarjoa alkupalana meze-tyyppisesti muiden herkkujen ja vaalean leivän kanssa.
  5. Säilyy jääkaapissa useamman päivän, jos jotenkin maltat olla syömättä kaikkea heti.

 

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Alkuruuat, Kasvisruuat, Maailmalta, Naposteltavat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s