Paahdetut munakoisot

Onnettomat kokkailuyritykset jatkuvat täällä yhden risteyksen kylässä Kreikan takamailla – tuloksena yleensä joko karrelle palanut päivällinen tai hitaasti sitkeäksi kitsahtanut kanankoipi, riippuen siitä käytänkö ”uunia” vai ”liettä”.  Tämä resepti kuitenkin toimii tässäkin keittiössä ja näitä munakoisoja on ollut tarjolla jo useamman kerran. Resepti löytyi Jokihaka Kokkaa -blogista ja sitä on muunneltu sen verran, että kaikki ainekset löytyvät näiltä kulmilta – vieläpä lähiruokana. Jopa kuivattu oregano on ostettu vanhalta papalta, joka myy yrttejä tien reunassa viikonloppuisin. Kuva nyt on surkeaakin surkeampi, kameravanhus hälyyttää vähän väliä erroria ja edes munakoison puolikkaasta ei saa tärähtämätöntä kuvaa, saati sitten jostain liikkuvasta kohteesta. Kattelkaa herkullisempia kuvia tuolta alkuperäisestä reseptistä.

paahdetut_munakoisot

Paahdetut munakoisot

1 reilukokoinen munakoiso per syöjä
reilusti oliiviöljyä
pari valkosipulinkynttä
kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
reilu pala fetajuustoa

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin ja viillä ristikko aina kuoreen asti, mutta varo rikkomasta kuorta. Asettele puolikkaat kauniisti leikkauspinta ylöspäin uuninpellille.
  3. Holvaa oliiviöljyä puolikkaiden päälle ja ristikon sisälle, mausta suolalla ja pippurilla sekä oreganolla. Tunge viiltoihin valkosipulimurskaa.
  4. Paahda 200 asteessa parikymmentä minuuttia ja levitä puolikkaiden pinnalle murustettua fetajuustoa. Anna munakoisojen paistua vielä hetki kunnes puolikkaat ovat kypsiä ja kauttaaltaan pehmeitä sekä juusto hieman sulanut pinnalle. Älä käräytä (toim. huom.).
Advertisements

3 kommenttia

Kategoria(t): Kasvisruuat, Maailmalta

3 responses to “Paahdetut munakoisot

  1. Mie oon tehnyt tätä samaa ruokaa kesäkurpisasta, maistuu myös erittäin hyvältä ja on myös helppo lisuke esim. grilliruualle. Ja valmistuu siis toki myös grillissä 🙂 Itse maustoin oreganon asemasta tuoreella rosmariinilla ja timjamilla, ja käytin valkosipulit viipaleina. Herkkua!

  2. kaisuk

    täytyypä testata zucchiniversiota – ne on vaan täällä niin onnettoman pieniä että saakohan niihin edes viiltoja tehtyä…

  3. Paluuviite: Paahdetut, marinoidut paprikat ja uunissa kuivatut tomaatit | Helloillamme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s