Helppo paprikakana ajvarilla

Tämä resepti on lähtöisin Tellun keittiöstä Wienin Hernalsista ja on pitkäaikaisen kehittelyn tulos. Tellu kaipasi hyvää paprikakanaa, ja itävaltalaiset versiot eivät olleet mistään kotoisin.

Kastikkeen pääraaka-aine on valmispaprikakastike ajvar, jota Wienissä saa lähes joka ruokakaupasta. Kastike, jota myydään tomaattimurskan tapaan, kuuluu olennaisena osana entisen Jugoslavian alueen ruokakulttuureihin. Saatavilla on sekä mietoa että tulista versiota. Jos löydät vain mietoa ajvaria, lisää kastikkeen joukkoon hieman chilikastiketta.

Ajvarkanan lisukkeena toimii vanhankunnon kanaviillokin tapaan mustaherukkahillo!

image

Ajvarkana à la Tellu

broilerin rintafileitä
suolaa, pippuria (tai valmista mausteseosta)
tilkka vettä
1 prk ajvaria
1 prk kermaa
Lisukkeeksi keitettyä riisiä ja mustaherukkahilloa

  1. Mausta broilerinfileet ja laita uunivuokaan. Lisää vuoan pohjalle tilkka vettä. Paista 200 asteessa kunnes liha on juuri ja juuri kypsää. Leikkaa tai revi paloiksi.
  2. Sekoita toisessa astiassa ajvar ja kerma. Lisää joukkoon kanojen paistoneste.
  3. Yhdistä kastike ja kanat paistovuoassa ja paista 200 asteessa kunnes kastike kuplii kunnolla.
  4. Tarjoile keitetyn riisin ja mustaherukkahillon kanssa.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s