Parsakaalikeitto kookosmaidolla

Sosekeitot ovat usein vähän yllätyksettömiä ja tasapaksuja. Tässä Chocochili-blogin parsakaalikeitossa, jota tuunasin hieman inkiväärillä, chilillä ja sitruunamehulla, on ihan oma meininkinsä.

Keitosta voi tehdä mieluisen paksuista säätelemällä veden ja kookosmaidon määrää. Tällä kertaa halusin tehdä kevyen keiton, jossa ei olisi vauvanruokafiilistä, joten hulautin sekaan koko kookosmaitotölkin ja enemmän vettä kuin ohjeistetut kolme desiä. Hyvin toimii!

Ohje sopii vegaaneille.

Parsakaali-kookoskeitto

1 sipuli
2 sentin pätkä inkivääriä
1 iso valkosipulinkynsi
chiliä oman maun mukaan, esim. rouheena
1 parsakaali
3-5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk valkoisia papuja
1 tlk kookosmaitoa (et välttämättä tarvitse kaikkea)
sitruunamehua
krutonkeja

  1. Leikkaa parsakaalista kukinnot irti. Kuori varsi ja pilko se viipaleiksi.
  2. Silppua sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili, kuullota vielä hetki.
  3. Lisää parsakaali, vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä, kunnes parskaali on pehmennyt.
  4. Lisää pavut, tilkka sitruunamehua ja osa kookosmaidosta.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Anna keiton kiehahtaa ja lisää vielä kookosmaitoa tarvittaessa, kunnes keitto on sopivan sakeaa.
  6. Koristele annokset krutongeilla ennen tarjoilua.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Alkuruuat, Kasvisruuat, Keitot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s