Kurpitsalasagne

Kuten joku lukijoista on saattanut huomatakin, kurpitsa on meikäläisen lempikasvis. Tai ainakin näin syksyisin. Tällä viikolla kokkailin paikallisen pirkkalehden eli Billan Frisch gekocht -mainoslehdessä mainostettua kurpitsalasagnea. Resepti on peräisin itävaltalaisen Lenan blogista Ma vie es délicieuse.

Reseptiä lukiessani mietin jo kurpitsansiementen jättämistä pois omasta tuotoksestani, sillä en erityisemmin pidä niistä. Lopulta päädyin kuitenkin käyttämään niitä, lähinnä tuomaan erilaista suutuntumaa. Ei olisi kuitenkaan pitänyt, sillä päädyin noukkimaan ne lautasen reunalle valmiista tuotoksesta – ei vaan maistunut. Mutta tämä ruokavamma taitaa olla henkilökohtainen, sillä siippa veteli lasagnea kitusiinsa mukisematta!

Tulen varmasti uudestaankin tekemään kurpitsalasagnea, mistä syystä kirjaan ohjeen myös tänne blogiin, mutta jotain lisäpotkua tämä kombo kyllä kaipaisi. Ensi kerralla voisin ainakin kokeilla käyttää tähän voimakasta vuohenjuustoa. Vai olisiko jollakulla lukijalla vielä parempi kurpitsalasagnen ohje?

 

kurpitsalasagne

 

Kurpitsalasagne

1/2 hokkaido-kurpitsa (ei tarvitse kuoria)
2 isoa tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
muskottipähkinää, timjamia, oreganoa
120 g juustoraastetta (voimakkaan makuista, esim. Bergkäse)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(kurpitsansiemeniä)
lasagnelevyjä (valmista itse!)
suolaa, mustapippuria

  1. Jos valmistat lasagnelevyt itse, tee taikina ja laita se tuorekelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään.
  2. Puolita kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa ja tomaatit ohuiksi siivuiksi. Silppua sipulit.
  3. Sulata voi pannulla tai kasarissa. Kuullota sipulit nopeasti. Sekoita joukkoon jauhot ja anna paistua hetken aikaa. Lisää maito hitaasti kaataen ja samalla sekoittaen. Anna kiehua kunnes kastike suurustuu. Lisää muskottipähkinä ja yrtit, tuorejuusto sekä 3/4 juustoraasteesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja kauli lasagnelevyt, jos käytät tuorepastaa. Jos käytät kuivapastaa, kannattaa lasagnelevyt ehkä käyttää kuumassa vedessä, että ne pehmenevät hiukan.
  5. Voitele uunivuoka ja lado siihen vuorotellen kurpitsa- ja tomaattisiivuja, hieman suolaa ja pippuria, (kurpitsansiemeniä), lasagnelevyjä ja kastiketta. Laita viimeiseksi kerrokseksi kastiketta ja kurpitsasiivuja ja loput juustoraasteesta.
  6. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin puoleksi tunniksi. Lopuksi poista folio ja anna lasagnen paahtua uunissa vielä 20 minuuttia, halutessasi viimeiset 5 minuuttia grillivastuksen alla, jotta saat rapean pinnan.

 

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pasta, Pääruuat

2 responses to “Kurpitsalasagne

  1. Ihanaa, tämä ohje tuli kuin tilauksesta. Juuri tuossa eilen mietin, että pitäisi kokeilla joskus kurpitsaa lasagnessa. 🙂

    • Kokeile ihmeessä! 🙂 Kurpitsa on kyllä hyvää missä muodossa tahansa – tai no sen pikkelsin jätän omaan arvoonsa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s