Shakshuka pikaruokana

Söin shakshukaa, eli tomaattikastiketta kananmunilla, ensimmäisen kerran Tel Avivissa vuosi sitten ja ihastuin ikihyviksi. Miten yksinkertainen ja maukas ruoka! Lähi-idässä tätä taidetaan syödä lähinnä aamiaisella, mutta mielestäni shakshuka maistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Nyt olen valmistanut shakshukaa pikaversiona kotioloissa. Ruoka on valmista viidessä minuutissa, kun tyytyy valmispastakastikkeeseen. Oma suosikkini tähän on Felixin grillatut vihannekset -kastike, saakohan sitä Suomestakin?

Varsinaista reseptiä ei tarvita – kuumennat vain ensin pannulla tomaattisen kastikkeen (joka on siis jo valmiiksi maustettu) ja lisäät siihen kaksi kananmunaa syöjää kohden. Kun munat ovat hyytyneet, ruoka on valmis! Yleensä rikon lastalla munien rakenteen, jotta ne kypsyvät nopeammin. Tänään lisäsin ruuan päälle vielä vuohenjuuston jämät, joskus lisään päälle silputtua tuoretta persiljaa. Oliivit sopivat myös hyvin joukkoon. Lisukkeeksi hyvää leipää!

Suosittelen kokeilemaan!

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Alkuruuat, Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s