Omatekoiset myslipatukat

Herkuistahan ei voi luopua, mutta tässä talven mittaan olen yrittänyt löytää vähän terveellisempiä vaihtoehtoja kaikelle ihanalle makealle. Toinen meneillään oleva projekti on keittiön kaappien tyhjentäminen, sieltä kun löytyy aina niitä puolityhjiä pähkinärouhepusseja ja ties mitä jämiä. Tätä ohjetta voi muunnella sen mukaan, mitä omista kaapeista löytyy! Määrilläkään ei ole niin väliä, pääasia että koostumus on sopivan ”tahmainen” että valmiit patukat pysyvät kasassa. Tästä satsista riittää pakastettavaksi asti.

Myslipatukat
(alkuperäinen ohje täältä)

n. 6 dl kaurahiutaleita
1-2 dl kuivia aineksia (pähkinöitä, kookoshiutaleita, siemeniä – osittain rouhittuna)
1-2 dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita, omenarenkaita, aprikooseja, taateleita)
2,5 dl makeuttamatonta omenasosetta
1 dl maitoa
hyppysellinen vaniljasokeria tai vanilja-aromia
2 kananmunaa
2 banaania

  1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää  vaniljasokeri/vanilja-aromi, kananmunat, maito sekä soseutetut banaanit ja omenasose.
  4. Sekoita massa tasaiseksi.
  5. Levitä uuninpellille ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka paksuksi jätit massan pellille . Varo ettei massa ruskistu ja siten kuivu liikaa.
  6. Anna jäähtyä hieman, leikkaa paloiksi vielä hieman lämpimänä.
  7. Jäähtyneet patukat voi vielä ekstratwistin luomiseksi koristella sulatetulla 80 % tummalla suklaalla
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Naposteltavat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s