Omenanokit eli Apfelnockerl

Hei keksin uuden sanan! Nokki eli Nockerl eli Spätzle on siis saksankielisen maailman pastamainen lisuke tai pääruoka, jota on tehty ja nähty helloillammekin juustoisena versiona. Nokki kuulostaa kivalle ja suomalaiseen suuhun helpommalle kuin spätzle, eikö?

Tällä kertaa nokkeja (gnoccheja? nyt menee vielä sekavammaksi) tehtiin makeana versiona. Itävallassahan rakastetaan makeita pääruokia, kuten keisarin pannukakkua. Tässä yksi klassikkoruoka, jota voi toki syödä myös aamiaisella tai jälkiruokana.

Nokit valmistetaan omenaisesta taikinasta ja niiden seuraksi karamelisoidaan omenaviipaleita. Ja kaneli(sokeri)a päälle! Hyvvää mutta makiaa. Das Leben ist schön.

 

apfelnockerl

 

Omenanokit – Apfelnockerl

300 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3 kananmunaa
1,5-2 dl omenamehua
1 rkl sokeriaa
vaniljasokeria
kanelia
1 iso omena

Karamelisoituihin omenaviipaleisiin:
1 iso omena
2 rkl sokeria
2 rkl voita

Tarjoiluun:
kanelia (ja sokeria)

  1. Sekoita suola jauhoihin. Sekoita keskenään munat, 1,5 dl mehua, sokeri, vaniljasokeri ja ripaus kanelia. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi.
  2. Vaivaa esimerkiksi sähkövatkaimella (kierre) kunnes taikinaan alkaa muodostua ilmakuplia. Taikina ei saa olla liian löysä, mutta sen on kuitenkin oltava hiukan valuva. Lisää tarvittaessa puolikas desi mehua.
  3. Raasta omena hienoksi ja lisää taikinaan. Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehuvaksi.
  4. Laita taikinasta pari desia kerrallaan kattilan päällä olevaan spätzle-lävikköön ja kaaviloi taikina lävikön läpi kiehuvaan veteen. Veden ei kannata antaa kiehua kuin juuri ja juuri. Kun nokit nousevat pinnalle, voit ottaa ne reikäkauhalla uunivuokaan odottamaan. Keitä seuraava satsi.
  5. Kun kaikki nokit on keitetty, laita ne uunivuuassa 50 asteiseen uuniin, jotta ne pysyvät lämpiminä.
  6. Viipaloi toinen omena. Karamelisoi sokeri voissa pannulla. Lisää omenaviipaleet ja paista hetki.
  7. Lisää nokit pannulle ja sekoita. Annostele lautasille ja ripottele päälle kaneli(sokeri)a.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Itävaltalainen ruoka, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s