Ulkosuomalaisen joulutortut

Itävallassa ei myydä sattuneesta syystä pakastetorttutaikinaa tai paistonkestävää luumuhilloa. Koska joulutorttuja on kuitenkin saatava, täytyy käydä itse hommiin. Näillä ohjeilla se on kuitenkin tosi helppoa ja nopeaa!

Rahkavoitaikinan ainekset vain sekoitetaan yhteen, eikä taikinaa tarvitse välttämättä kaulia edestakaisin, niin kuin joissain ohjeissa sanotaan. Luumuhillo puolestaan syntyy pehmentämällä luumut ensin kattilassa vesitilkan kanssa ja sauvasekoittimella soseuttamalla.

joulutortut

Rahkavoitaikina

500 g huoneenlämpöistä voita
500 g rahkaa
500 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään, esimerkiksi sähkövatkaimella.
  2. Anna taikinan levätä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Taikinan voi myös pakastaa.

Helloillamme-vinkki: Voit käyttää taikinaa myös erilaisiin piirakoihin!

Luumuhillo

kuivattuja luumuja
vettä

  1. Kuumenna kattilassa tilkka vettä. Lisää luumut. Anna kiehua hetki, sammuta levy ja jätä luumut kannen alle hautumaan, kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Soseuta sauvasekoittimella.

Helloillamme-vinkki: Voit myös maustaa luumuhillon esimerkiksi rommilla (pehmitä luumut rommissa) tai jouluisilla mausteilla.

Joulutortut

  1. Kauli taikina, jaa se neliöiksi ja muotoile tähdiksi.
  2. Voitele tortut kananmunalla ja lisää hillosilmä.
  3. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
  4. Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta, Suomalainen ruoka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s