Helppo ja nopea omena-rahkapiirakka

Omenapiirakka kuuluu syksyyn! Omia suosikkejani ovat piirakat, joissa on jotain maitotuotetta mehevyyttä takaamassa. Toki itävaltalainen omenastruudelikin rusinoineen ja voitaikinaan tehtynä kelpaa paremmin kuin hyvin. Tässä on kuitenkin jostain suomalaisesta lähteestä poimittu helppo ja nopea piirakkaohje, johon kylässä olleet itävaltalaisrouvat tykästyivät niin paljon, että resepti nykyään leviää nimellä ”suomalainen omenakakku”.

 

omena-rahkapiirakka

 

Omena-rahkapiirakka

Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoa

Täyte:
250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 omenaa
kanelia ja sokeria

  1. Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauho. Taputtele muroinen taikina piirakkavuokaan.
  2. Sekoita kulhossa rahka, kerma ja sokeri. Älä vatkaa liikaa ettei kerma vaahtoudu. Lisää seos pohjan päälle.
  3. Raasta kaksi omenaa ja levitä raaste piirakan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  4. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia. Nauti jäähtyneenä.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Jälkiruuat, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s