Melkein falafelit

Oli tarkoitus tehdä falafeleja Maku.fi-sivuston reseptillä, mutta kävikin niin, ettei kaapissa ollutkaan käyttövalmiita (tölkki)kikherneitä. Onneksi olin juuri ostanut ison purkillisen pintopapuja, jotka kävivät tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Mutta voiko muita kuin kikhernepyöryköitä kutsua falafeleiksi?

 

falafel

 

Nämä olivat kyllä niin hyviä, että tekisi mieli tehdä heti uudestaan. Pyörittelin taikinasta ensin palloja, mutta litistin ne paksuiksi pikkupihveiksi paiston helpottamiseksi. Falafelien lisukkeena tarjoiltiin lehtipersiljalla ja sitruunamehulla maustettua kuskusia granaattiomenansiemenien kera, mahtavaa munakoisoa sekä juustosämpylöitä, jotka nautittiin rouhean valkosipulihummuksen kanssa.

Pinto-falafelit
2-4 hengelle, riippuen lisukkeista

öljyä
1 iso sipuli
450 g kypsiä ja valutettuja pintopapuja
3/4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa (tai vähemmin)
1/4 tl cayennenpippuria
1/4 tl mustapippuria
1 dl lehtipersiljaa silputtuna
1 rkl seesamitahnaa (tahini)
1 rkl sitruunamehua

Paistamiseen:
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

  1. Silppua sipuli ja kuullota se nopeasti öljyssä pannulla.
  2. Muussaa pavut ja sekoita joukkoon sipulit ja kaikki muut aineet. Sekoita hyvin.
  3. Muovaa massasta palloja  jauhojen avulla ja halutessasi litistä ne paistoa varten. Kierittele pyörykät jauhoissa.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista falafelit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Advertisements

4 kommenttia

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

4 responses to “Melkein falafelit

  1. MM

    Moi ja kiitos kommentista toisaalla, Reetta! Minunkin oli tarkoitus etenkin linkkaamiseni jälkeen jättää teille kommentti mutta en silloin heti ehtinyt ja sitten se jo unohtuikin. 🙂 Teillä on ihanan herkullinen blogi. Jo toinen reseptinne pääsi tällä viikolla kokeiluun: tänään nautimme feta-kikhernepihvejä. Hyvää oli. Terkkuja Wieniin!

  2. Herkullisen kuulloiset pyörykät! En olisi tajunnut käyttää pintopapuja – wow!

    Vinkiksi, jos joskus tulevaisuudessa teet falafelit kikherneistä, niin suosittelen ehdottomasti käyttämään kuivia kikherneitä purkkikikherneiden sijaan. Liotus vie tietenkin aikaa ja valmistus vaatii siksi suunnittelua, mutta lopputulos on huimasti parempi. Joten kannattaa 🙂

    • Kiitos, oli kyllä hyviä pyöryköitä! Kaapissa on kyllä kuiviakin kikherneitä, mutta en ikinä muista liottaa niitä ajoissa 😀 Jos vaikka tänä viikonloppuna kokeilisi niitä… Iskin muuten silmäni noihin sinun blogisi ravioleihin prosecco-kermakastikkeessa – nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s