Nuhanenän kurpitsakeitto

Aivan paras ruoka tällaisena kylmänä syysiltana on chilillä ja inkiväärillä maustettu kurpitsasosekeitto. Oikeastaan en olisi yhtään halunnut kokkailla, sillä koko päivä on taas mennyt niistäessä, ja on se vaan aika uuvuttavaa, vaikkei kuumetta olisikaan.

Onneksi en kuitenkaan sortunut hakemaan pizzaa (olisin sortunut jos siippa ei olisi hillinnyt), vaan päätin tehdä maailman helpointa ruokaa eli sosekeittoa.  Sosekeitoista kurpitsakeitto on kyllä ehdottomasti paras. Ja tämä oli ehkä paras kurpitsakeitto, jonka olen tehnyt! Erityisesti chilin polte oli tällä kertaa optimaalinen, kun laitoin puolikkaan tulisesta chilinpalosta.

chilikurpitsakeitto

Nuhanenän kurpitsakeitto

öljyä
1 sipuli
1 hokkaidokurpitsa
1 peruna
3 valkosipulinkynttä
parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä
0,5-2 chilin palkoa (tulisuudesta riippuen)
1 liemikuutio

  1. Pilko sipuli. Pese ja pilko kurpitsa rouheasti (hokkaidoa ei tarvitse kuoria). Kuori ja kuutioi peruna. Hienonna valkosipulinkynnet, inkivääri ja siemenistään vapautettu chili.
  2. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä hetki ja lisää muut kasvikset. Paistele hetki, kunnes kurpitsa ja peruna alkavat saada hieman väriä.
  3. Lisää vettä niin että kasvikset peittyvät. Lisää liemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto ja tarkista maut. Tarvittaessa lisää hieman sitruunamehua.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Keitot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s