Kesähäiden sitruunakakku

Helloillamme sai alkukesästä niinkin tärkeän toimeksiannon kuin hääkakku! Morsiusparin toiveet täytettiin selkeillä mauilla: perinteisellä mansikkakakulla ja tällä raikkaalla sitruunakakulla. Ohje löytyi Kädenvääntöä-blogista ja sitä noudatettiin muuten täysin, paitsi että kuorrutteen tomusokeria laitettiin ohjeen määrästä vain reilu puolet.

Kakun rakenne ja maku on ihanan pehmeä, Helloillamme suosittelee!

sitruunakakku

Sitruuna-perunajauhokakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl perunajauhoa
1 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu

Kuorrutus
1 pkt Philadelphiaa
n. 5 dl tomusokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
puolikkaan sitruunan mehu
Koristeeksi sitruunamelissaa tai minttua

  1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunan kuori ja mehu, sekoita hyvin.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia (tai kunnes taikina ei enää jää testaustikkuun).Anna kakun jäähtyä.
  4. Valmista kuorrute: Vatkaa tuorejuusto, voi ja sitruunamehu sekaisin. Siivilöi ja sekoita joukkoon tomusokeri. Kuorruta kakku ja koristele sitruunamelissalla tai mintulla.
Advertisements

4 kommenttia

Kategoria(t): Jälkiruuat, Leivonta

4 responses to “Kesähäiden sitruunakakku

  1. Sitruunaleivonnaiset ovat ihanan raikkaita! Pitäneekin kokeilla tätä ohjetta!

  2. Emmi

    Kiitos vielä maukkaista ja hyvännäköisistä kakuista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s