Feta-kikhernepihvit ja ihana munakoisotahna

Feta-kikhernepihveistä tuli uusi kasvispihvisuosikkini kesäkurpitsa-halloumipihvien rinnalle. Jälkimmäiseksi mainittuja olen muuten tehnyt jo useamman kerran korvaamalla tillin runsaalla määrällä minttu- ja basilikasilppua. Ihanaa!

Kikhernepihvit ovat hyviä sellaisenaankin, mutta vielä parempia hapankermanokareen kera. Reseptiarkistossanin on jo kauemmin odottanut postausta herkullinen jogurtti-munakoisotahna, joka varmasti myös sopisi hyvin näiden pihvien kanssa. Siispä lisään senkin reseptin tähän samaan.

Meillä tehtiin näiden pihvien kanssa lisäksi tabbouleh-tyyppistä salaattia, johon tuli ainakin keitettyä bulguria, tomaattia, nippu sileälehtistä persiljaa, sitruunamehua, oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria.

Feta-kikhernepihvit
6 annosta – resepti täältä

380 g kypsiä kikherneitä
200 g fetajuustoa
1-2 porkkanaa hienona raasteena
2 munaa
1 dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
sitruunan kuori raastettuna ja sitruunamehua maun mukaan
reilusti sileälehtistä persiljaa
mustapippuria
öljyä tai voita paistamiseen

  1. Muussaa kikherneet suurpiirteisesti haarukalla. Murusta fetajuusto joukkoon. Lisää raastettu porkkana ja kaikki muut aineet, ja sekoita löysähköksi taikinaksi.
  2. Nosta kuumalle öljytylle pannulle taikinakekoja  ja muotoile ne paistolastan avulla pihveiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.

Jogurtti-Munakoisotahna

Mietiskelin, että mihin kaikkeen tätä tahnaa voisi käyttää, mutta oikeastaan se käy mihin vain! Leivän päälle, dipiksi, pitaleivän tai tortillan väliin, lisukkeeksi paistetulle kanalle, blinien seuraksi…

1 iso munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
3-4 rkl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
sitruunamehua
mustapippuria

  1. Viipaloi munakoiso sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja itketä niitä kunnes pinnalle muodostuu vesipisaroita. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
  2. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista munakoisoviipaleita ensin kuumalla, sitten miedolla lämmöllä kunnes viipaleet ovat pehmeitä. Poista kuori kypsistä viipaleista.
  3. Sekoita kulhossa (kuutioitu) munakoison hedelmäliha, jogurtti, puristettu tai hienonnettu valkosipulinkynsi, tilkka sitruunamehua sekä mustapippuri.
Mainokset

4 kommenttia

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

4 responses to “Feta-kikhernepihvit ja ihana munakoisotahna

  1. minde_1

    Aivan loistava resepti. Vähän säädin ja lisäsin pihveihvin ripauksen raastettua, tuoretta inkivääriä. Paistoin kiertoilmauunissa, 180 C 10 min per puoli, kääntö ja valmista 20 min jälkeen.
    Munakoisotahnaan tuoretta minttua aavistuksen.

  2. NotOwler

    Hyvä ohje, kiitos! Näitä on tehty jo pari kertaa, oikein toimiva ja helppo ruoka, jos uunittaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s