Muhkea banaanileipä

Banaanileipä eli amerikkalaisittain banana bread on hyvää herkkua se. Vie kuulkaa kielen mennessään. Tällä reseptillä tulisi maukkaita muffinejakin, täytyy testata sitä seuraavaksi. Kuvaa ei ole, herkku katosi salamannopeasti parempiin suihin. Ai niin ja leivän kanssa tällä luomuksella ei ole mitään yhteistä, mistä lie nimensä saanut. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut kanelia, keksin sen ihan itte.

Banaanileipä
(alkuperäinen ohje englanniksi)

1,25 dl voisulaa (vaa’asta on patterit loppu – olisikohan tuo sellaiset reilu 100 g voita)
2,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 kypsää (mieluiten ylikypsää) keskikokoista banaania
kymmenisen tippaa vaniljauutetta
1 tl kanelia
kuutisen palaa tummaa suklaata

  1. Lämmitä uuni 165 asteeseen.
  2. Voitele leipävuoka kevyesti.
  3. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman.
  4. Sekoita kulhossa voi ja sokeri. Lisää vaniljauute. Sekoita joukkoon jauhot, ruokasooda ja suola sekä kaneli.
  5. Muusaa banaanit haarukalla ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita lopuksi taikinaan kevyesti rouhittu suklaa. Suklaarouhe saa olla reilusti rouheaa, sattumat ovat taivaallisia.
  6. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Valmis banaanileipä on kosteaa, mutta aivan taikinaista sen ei kuulu olla.

Helloillamme-vinkki:

  • Heitä leipäviipale aamulla paahtimeen ja nauti kahvin kanssa. Aijai kun on hyvää!
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s