Mahtavat melanzanit & hurmaavat zucchinit

Aatelkaa nyt miten omituinen sana tuo ’munakoiso’ on. Tai ’kesäkurpitsa’. Eikö melanzani tai zucchini kuulosta heti paljon houkuttelevammalta? Sateiseen sunnuntaihin tuotiin aurinkoa pyöräyttämällä näitä kasvisten aatelisia pöytägrillissä ja parissa maustelitkussa.

Karamellisoidut munakoisot
(ohje muokattu Siskot kokkaa -blogin reseptistä)

1 iso munakoiso
oliiviöljyä
2 pientä valkosipulin kynttä
2-3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 limetin mehu
reilu teelusikallinen harisa-mausteseosta
pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa
hiukkasen jauhettua korianteria
suolaa

  1. Halkaise munakoiso pitkittäin ja poista siitä hattu. Siivuta reilun sentin paksuisiksi lätyiksi. Ripottele viipaleiden päälle karkeata suolaa ja anna viipaleiden itkeskellä puolisen tuntia.
  2. Pyyhi viipaleiden pintaan noussut vesi ja voitele ne oliiviöljyllä.
  3. Paista parilapannulla tai pöytägrillissä sen verran, että munakoiso saa kauniit raidat mutta varo etteivät viipaleet pehmene liikaa.
  4. Raasta tällä välin inkivääri.
  5. Kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä. Murskaa veitsellä pari valkosipulin kynttä ja anna niiden muhia lämpenevässä oliiviöljyssä niin että ne muuttuvat kullanruskeiksi. Ota ne sitten pois öljystä ja hujauta sinne inkivääriraaste (varo ettei pannu ole liian kuuma tai raaste kärventyy). Hujauta sekaan mausteet. Anna muhia miedolla lämmöllä hetki.
  6. Lisää mausteliemeen hunaja ja limetin mehu. Sekoita ja lisää joukkoon illan tähdet eli kevyesti grillatut munakoisoviipaleet. Anna viipaleiden muhia miedolla lämmöllä ja kääntele välillä kunnes ne muuttuvat siirappimaisiksi tai kokilla alkaa olla niin nälkä ettei jaksa enää odottaa.

Marinoidut kesäkurpitsat

Marinadi parille pienelle kesäkurpitsalle (alkuperäinen ohje löytyy täältä)
reilu desi oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl limetin mehua
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi

  1. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja siivuta kesäkurpitsa.
  2. Kääntele kesäkurpitsaviipaleita liemessä ja anna niiden marinoitua pari tuntia tai vaikkapa yön yli. Älä heitä jäljelle jäänyttä marinadia hukkaan, vaan käytä se kypsien kesäkurpitsaviipaleiden kastikkeena.
  3. Grillaa viipaleet ja tarjoa karamellisoitujen munakoisojen sekä riisin tai kvinoan kanssa.

Kuva on taas mitä on, munakoisot olivat sen verran epäilyttävän näköistä mössöä ettei niitä edes viitsinyt kuvata.

marinoitu kesäkurpitsa

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s