Porkkanalettuja ja mahtava linssilisuke

Meillä on tänä viikonloppuna syöty aika yksinkertaisesti mutta todella hyvin. Eilen marinoin ohuemmiksi nuijittuja kanan rintafileitä sitruunamehulla, tuoreella timjamilla ja oliiviöljyllä, suolasin ja pippuroin, ja paistoin  nopeasti pannulla. Seuraksi tein vihreän salaatin ja linssilisukkeen, jonka ohjeen löysin täältä.

Iltapalaksi paistoimme taas kanapaloja, joita dippailimme satay- eli maapähkinäkastikkeeseen. En ollut aivan tyytyväinen kokeilemaani sataykastikkeeseen, joten siitä en viitsi kirjoitella reseptiä. Vinkkejä otetaan vastaan!

Tänään teimme porkkanalettuja (kiitos inspiksestä, P!),  joita söimme erilaisten täytteiden ja eiliseltä ylijääneiden linssien kanssa. Letuille päätyi kylmäsavulohta, raejuustoa, fetaa kuin myös sitä eilistä sataykastiketta. Paras täyte oli mielestäni lohen ja raejuuston yhdistelmä, mutta myös suolainen fetajuusto sopii ihanasti yhteen makeahkon letun kanssa.

Porkkanaletut valmistuivat mututuntumalla: 2 porkkanaa raastettuna, noin 3 dl maitoa, 2 kananmunaa, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria ja sopiva määrä (2 dl?) jauhoja sekoitetaan keskenään  ja paistetaan (pikku)letuiksi. Pikkuletut ovat helpompia kääntää! Usko pois, kokeilin tehdä ensin isoja lettuja, luovutin.

porkkanaletut

Tässä  vielä ohje siihen linssilisukkeeseen, olen muuttanut joitakin määriä alkuperäisestä reseptistä.

Pestoinen linssilisuke

2,5 dl vihreitä linssejä
suolaa
reilusti basilikaa (esim. 1 kaupan puska)
1 dl auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
vajaa dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 dl parmesaania/grana padanoa raasteena
suolaa

  1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää suola loppuvaiheessa.
  2. Paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saada väriä.
  3. Yhdistä basilikanlehdet, siemenet, valkosipulit, öljy, sitruunamehu ja suola, ja soseuta ne sauvasekoittimella tai jollain muulla laitteella. Lisää juustoraaste.
  4. Yhdistä kulhossa valutetut linssit ja basilikapesto. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s