Vitamiinipommi

Täällä Wienissä on jo täysi kesä ja tällä hedelmäisellä herkulla se tulee nopeammin sinne pohjolaankin! Helppo ja terveellinen (noh onhan tuota sokeria kyllä aika paljon…) jälkiruoka tai vaikkapa aamiaisherkku, joka räjäyttää tajunnan. Nam!

bombay orange

Vitamiinipommi eli Bombay Orange
(resepti löytyy mm. täältä)

4 appelsiinia
puolikas granaattiomena
1 dl sokeria
1/2 puskaa minttua
saman verran korianteria

  1. Kuori appelsiinit (silleen, että se kaikki valkoinen osakin lähtee) ja leikkaa ne ohuehkoiksi siivuiksi. Kuulemma vielä parempaa olisi, jos appelsiinejä pitäisi jääkaapissa tätä ennen.
  2. Halkaise granaattiomena ja murra sieltä siemenet sitten ihan käsipelillä (blogeissa on kauheasti vinkkejä siitä kuinka puolikasta vain pikkaisen kopautellaan kauhalla ja siemenet ihan varisevat sieltä, mutta ei kyllä ainakaan tällä kokilla onnistunut).
  3. Nakkaa mintut ja korianterit sekä desi sokeria kippoon ja jyystä sauvasekoittimella tasainen tahna.
  4. Asettele appelsiinisiivut lautaselle, ripottele päälle granaattiomenan siemeniä (vai sanotaanko niitä marjoiksi?) ja maun mukaan tuota tahnaa (joka muuten ei jostain syystä näy tuossa kuvassa, se on jotenkin livahtanut appelsiinien alle kai).
  • Annoksesta riittää neljälle
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Jälkiruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s