Parsaa ja persiaa

Nyt sitä saa, naapurimaan parsaa! Unkarilainen parsa on opiskelijan kukkarolle ystävällisempää kuin itävaltalainen ja aivan yhtä hyvää. Tänään tein lounaaksi munakasta vihreällä parsalla ja perunalla. Silppusin munamassan joukkoon reilusti persiljaa ja lisukesalaatissakin yrtteineen oli mukavan kesäinen tunnelma.

Salaattiohje on taannoiselta persialaisen keittiön kokkikurssilta, jossa valmistimme myös muun muassa baklavaa. Tässä salaatissa yhdistyvät kastikkeen happo, rusinoiden makeus ja kasvisten ja yrttien raikkaus. Tein salaatin muistini varassa, mutta uskoisin päässeeni aika lähelle alkuperäistä reseptiä. Ilmoitetut määrät ovat hyvin summittaisia, joten kannattaa maistella salaattia tekovaiheessa.

Todella maistuva lounas! Ja hei hauskaa vappua!

parsaperunamunakas

Parsa-perunamunakas

2 isoa kiinteämaltoista perunaa
500 g vihreätä parsaa
öljyä ja nokare voita
n. 1 dl vettä
6 kananmunaa
parmesan-raastetta
tuoretta sileälehtistä persiljaa
suolaa ja mustapippuria
kevät- tai ruohosipulisilppua

  1. Kuori ja kuutioi perunat sentin paksuisiksi. Leikkaa parsoista puinen tyviosa ja kuori vartta, jos kuori tuntuu paksulta. Pilko parsat noin 2 sentin pituisiksi paloiksi. Silppua persilja.
  2. Kuumenna isolla paistinpannulla tilkka öljyä ja voinokare. Paista perunakuutioita hetki. Lisää parsapalat ja vesi. Keitä, kunnes vesi on haihtunut ja parsat ja perunat ovat kypsiä. Sekoita tällä välin kulhossa kananmunat, juustoraaste, persiljasilppu ja mausteet.
  3. Kaada munamassa pannulle ja levitä tasaiseksi. Lisää kevätsipulisilppu munakkaan päälle.
  4. Paista munakasta miedolla lämmöllä, kunnes pohja on hyytynyt. Lopuksi laita pannu uuniin grillivastuksen alle pariksi minuutiksi niin, että munamassa hyytyy myös munakaan päältä.

Persialainen jugurttisalaatti

1 tomaatti
1-2 kevätsipulia
pätkä kurkkuakourallinen rusinoita
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl kermaviiliä/hapankermaa
kuivattua tai tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria

  1. Pilko tomaatti, sipuli ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Turvota rusinoita hetki lämpimässä vedessä. Silppua yrtit.
  2. Yhdistä kaikki ainekset.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat, Salaatit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s