Mantelileivät juustonjämistä

Tämä reseptinriekale on päässyt oikein kunniapaikalle jääkaapin oveen ja eikä suotta – nurkissa pyörivät juustonjämät ja kananmunat tulee hyödynnettyä ja samalla tulee harjoitettua vieläpä sitä maankuulua karppaamista (tähän ohjeeseen se sitten jääkin). En tiedä, mistä resepti on alunperin repäisty, näyttäisi vähän Kotivinkin sivulta.

Kaikki mitat ovat summittaisia, tässä ei niin ole väliä mitä taikinaan laittaa, kunhan rakenne on kohdallaan. Tässä ei ole jauhoja ollenkaan, joten keliaakikoillekin maistuu. ”Leipä” on ehkä vähän harhaanjohtava nimitys, tiivisrakenteinen juustomunakas tämä pikemminkin on vaikka lätsähtäneelle rouhesämpylälle näyttääkin.

Kuvaa ei nyt tähän hätään ole, mutta eipä tuo ulkonäkö erityisemmin visuaalisesti järisytä.

Mantelileivät

2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta (tai -rouhetta)
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

  1. Lämmitä uuni 225-asteeseen.
  2. Raasta juustonkannikat (olen jo testannut parmesaania, kovahkoa vuohenjuustoa, pizzajuuston jämiä jne. melkeinpä mikä vain juusto käy kunhan sitä vain pystyy raastamaan).
  3. Sekoita mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää joukkoon kananmunat ja juustoraaste. Sekoita suunnilleen sekaisin.
  4. Nostele lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle harvakseltaan, nämä tuppaavat leviämään uunissa.
  5. Paista n. 10 minuuttia kunnes leipäset ovat kauniin ruskeita.
  6. Maistuvat parhailta tuoreina ja lämpöisinä, mutta säilyvät kyllä seuraavaankin päivään jääkaapissa.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s