Mausteista naposteltavaa

Kyllä kikherneet vaan maistuvat hyvälle! Tässä kunnon herkkunaposteltavaa Kokit ja Potit -blogin neuvoilla, Reetta se tämän reseptin löysi ja nyt on jo useamman kerran pitänyt näitä uuniin laittaa. Helpoiten ja nopeiten valmista tulee purkkikikherneillä, mutta kärsivälliset kanssaihmiset kyllä jaksavat liottaa ja keittää niitä kuiviakin herneitä ennen paahtamista.

Kikherneet

Tuolta Kokit ja Potit -blogista löytyy oikein tarkkakin resepti näihin, mutta ei sitä niin kauhesti tarvitse mittailla, riittää kun muistaa pari perusjuttua:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Valuta kikherneet hyvin.
  3. Levitä herneet tasaisesti leivinpaperille.
  4. Paahda uunissa viitisen minuuttia tai sen verran että enimmät nesteet herneistä ovat haihtuneet.
  5. Sekoita kupissa loraus oliiviöljyä ja kaikenmaailman mausteita (paprikajauhetta, chilijauhetta, kurkumaa, currya jne.) ihan oman mielen mukaan, niin että muodostuu kivanlainen löysähkö mössö.
  6. Ota kikherneet uunista ja lorauta mausteseos kikherneiden päälle. Ota avuksi jotain kättä pidempää ja sekoita mausteet kunnolla herneisiin.
  7. Paahda parikymmentä minuuttia kunnes kikherneet ovat rapeita. Kääntele aina välillä.
  8. Tarkista maku ja tarvittaessa ripottele päälle lisää mausteita.
  9. Nauti!

2 kommenttia

Kategoria(t): Naposteltavat

2 responses to “Mausteista naposteltavaa

  1. Mahtavaa, että paahdetut kikkikset on rantautuneet teidänkin keittiöön – ne on niiiin hyviä! Ja on ihan totta, että vapaalla kädellä maustaminen toimii tässäkin vallan hyvin. Se on ihan parasta keittiöpuuhaa 🙂

Jätä kommentti Reetta Peruuta vastaus