Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Jostain sain vihiä yhdistää kesäkurpitsaraaste ja halloumi kasvispihveissä, ja se kuulosti niin toimivalta että oli pakko kokeilla. Googletus toi tällaisen reseptin, jossa makumaailma saadaan tillistä ja sitruunankuoresta. Hyvää! Lisäsin mukaan vielä auringonkukansiemeniä rakennetta tuomaan. Jos ei olisi ollut niin nälkä, niin olisin vielä paahtanut siemenet pannulla ennen kuin lisäsin ne taikinaan.

Tarjoiluvaiheessa pinna taas loppui (se nälkä…) ja annoksen asettelu ei olisi voinut vähempää kiinnostaa… Kun se tuoksuikin niin hyvältä. Parasta kuitenkin rakenne – ihanan kosteanpehmeä. Mutta katso kuva tuolta reseptilinkin takaa, siellä nämä lettuset näyttävät söpöiltä kakkusilta ja ovat selkeästi paistettu enemmässä öljyssä. Mutta hyvää tuli tosiaan näinkin, vaikka öljyssä pihtailinkin. Söin pihvit yrttivoilla maustetun perunamuussin kanssa. Kastike ei mielestäni ole tarpeen, sillä letut ovat niin mehukkaita.

Kesäkurpitsa-halloumipihvit
(4 hlölle)

1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
250 g halloumijuustoa
1 pieni sipuli
1 dl vehnäjauhoa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 kananmunaa
1 rkl silputtua tuoretta tilliä
2 rkl (paahdettuja) auringonkukansiemeniä
mustapippuria
(suolaa)

  1. Raasta kesäkurpitsa ja halloumi. Jos kesäkurpitsasta irtoaa nestettä, puristele sitä hieman pois. Kuutioi sipuli pieneksi.
  2. Yhdistä kaikki ainekset ja anna taikinan levätä hetki.
  3. Paista pieniä lettuja keskilämmöllä pari minuuttia per puoli.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s