Parhaat suklaarouhekeksit

Pääsiäissunnuntaina piti saada jotain hyvää kahvin seuraksi, ja koska kaapissa kummitteli yksi levy tummaa suklaata, päätin tehdä pitkästä pitkästä aikaa suklaakeksejä, sellaisia amerikkalaistyylisiä. Eeva Kolu kokosi edelliseen blogiinsa parhaat cookie-vinkkinsä, joita noudatin tällä kertaa melko uskollisesti, ja sain aikaan ihania keksejä! Tässä lyhennettynä versiona Eevan vinkit ja resepti. Taikina on muuten raakana aivan älyttömän hyvää, en melkein malttanut paistaa… Tästä taikinamäärästä tulee 10 isoa keksiä.

Eevan vinkit rapean sitkeisiin suklaarouhekekseihin:

  • Käytä sekä tavallista että fariinisokeria
  • Taikinan on oltava melko kuivaa ja kiinteää
  • Taikinan on annettava levätä jääkaapissa ennen paistoa, vähintään puoli tuntia tai vaikka seuraavaan päivään
  • Itse rouhittu suklaa kannattaa siivilöidä, jotta ”suklaapöly” ei kosteuta taikinaa liikaa
  • Taikinassa on oltava paljon sattumia
  • Paistotulos on paras kiertoilmauunissa
  • Jäähdytys ritilälällä on ehdoton

suklaarouhekeksit

 

Suklaarouhekeksit

3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
100 g kylmää voita
1 dl fariinisokeria (laitoin ruskeaa ruokosokeria)
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta (tai vastaavaa)
100 g tummaa suklaata
(1 dl saksanpähkinöitä)

  1. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola. Rouhi suklaa (ja saksanpähkinä). Siivilöi suklaa.
  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se kulhoon sokerien kanssa. Sekoita vaahtomaiseksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita jälleen kuohkeaksi. Lisää vanilja.
  3. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki on juuri ja juuri sekaisin. Kääntele viimeiseksi joukkoon suklaa (ja saksanpähkinä). Pyöritä taikina palloksi ja kääri se tuorekelmuun. Laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
  4. Lämmitä uuni kiertoilmalla 150 asteiseksi. (Tai ylä- ja alalämmöllä 175 astetta.)
  5. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nostele leivinpaperille pienen jäätelöpallon kokoisia taikinaklönttejä. 5-6 keksiä per pelti on hyvä määrä. Älä tasoita taikinaa, pallerot lässähtävät uunissa itsestään kekseiksi. (Itse pyörittelin pallot ja painoin ne pellille kämmenellä hieman littanoiksi.)
  6. Laita pellit uuniin, toinen ylä- ja toinen alatasolle, ja paista 15-20 minuuttia. Jos et käytä kiertoilmauunia, vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat ruskistuneet kauniisti reunoilta. (Oma vinkkini: 15 minuuttia riittää todennäköisesti – keksejä ei saa paistaa liikaa.)
  7. Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ja nostele ne sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Nauti vasta, kun keksit ovat kunnolla jäähtyneet.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta, Naposteltavat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s