Sunnuntaisalaatti

Nizzan salaatista on lukemattomia eri versioita, tässä oma versioni tältä illalta. Jos kaapista olisi löytynyt, olisin lisännyt kananmunien viereen hienonnettua sardellia. Jotkut lisäävät salaattiin myös keitettyjä vihreitä papuja. Mozzarella oli tähän kyllä liian mieto juusto – jos haluat lisätä juustoa niin käytä mieluummin fetaa.

Marinoin perunat ensin kastikkeessa ennen kuin lisäsin ne salaattiin. Jos kastikkeeseen muuten lisäisi sipulikuutioita, saataisiin näin itävaltalaisytyylinen perunasalaatti. Kastiketta kannattaa tehdä enemmin, jos haluaa maustaa sillä myös muut salaattiaineet.

Näistä aineksista syntyy kaksi ISOA salaattia kahdelle hengelle.

nizzan salaatti

 

Nizzan salaatti

5 pientä perunaa
öljyä
omenaviinietikkaa
sinappia
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
3 kananmunaa
lehtisalaattia
2 tomaattia
pätkä kurkkua
1 mozzarellapallo
tuoretta basilikaa
tonnikalaa

  1. Keitä perunat kypsiksi. Varo kuitenkin ylikeittämistä – perunat täytyy voida leikata siististi.
  2. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyysasteeseen.
  3. Valmista kastike: yhdistä esim. pienessä kannellisessa lasipurkissa öljy, etikka, puristettu valkosipulinkynsi, sinappi sekä mausteet. Määrät selviävät maistelemalla – kastikkeen tulee olla kirpeän etikkaista, perunaan yhdistettynä maku kyllä tasoittuu. Aloita vaikka 2 rkl etikkaa ja 4-6 rkl öljyä.
  4. Kuori ja pilko perunat viipaleiksi, kun en ovat vielä kuumia. Yhdistä kulhossa perunat sekä kastike.
  5. Pilko muut salaattiainekset ja valuta tonnikala.
  6. Yhdistä kaikki ainekset lautasella ja lorauta halutessasi kastiketta päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Itävaltalainen ruoka, Pääruuat, Salaatit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s