Rapeaa seesamtofua

Miten tofusta saa hyvää? Tofureseptejä kehitellään kuulemma myös Kaisun hellalla ja mielenkiinnolla odottelen myös sen työn tuloksia. Itse pääsin ehkä jo puolimatkaan.

Tofun paistamiseen rapean lopputuloksen aikaansaamiseksi otin ohjeen täältä. Ohje toimi erittäin hyvin ja rakenteeltaan tofu oli täydellistä! Sen sijaan marinadi ei oikein onnistunut, joten kehittely jatkuu. Joku voi tietysti kysyä, miksi tällainen sekasyöjä haluaa väkipakolla opetella syömään ja laittamaan tofua, mutta itse otan sen lähinnä haasteena. Sitä paitsi, tofu on melko edullinen proteiinin lähde ja aina samalla tavalla saatavilla.

Meillä tofua syötiin kuskusin ja uunikasvisten kanssa. Koska se marinointi epäonnistui, dippailin tofupaloja mangochutneyhin, ihan toimiva kombo.

rapea tofu

 

Rapeaksi paistettu tofu

250 g tofua
0,3 dl Maizenaa
0,3 dl seesaminsiemeniä
n. 3 rkl vettä
0,5 tl suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

  1. Sekoita kaikki muut aineet paitsi vesi. Lisää se joukkoon ja vatkaa seos tahnamaiseksi.
  2. Kuumenna rypsiöljy pinnoitetulla pannulla. Öljyä pitää olla reilusti, jotta tahmean taikinaiset tofut eivät tartu siihen kiinni.
  3. Pyörittele tofut taikinassa molemmin puolin ja paista ne molemmilta puolilta rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s