Kesäkurpitsavuoka

Olen tehnyt kesäkurpitsavuokaa monta kertaa, mutta usein vuoasta tulee hyvää mutta melko vetistä tavaraa. Nyt kerrankin muistin laittaa vuoan pohjalle riisinmuotoista orzo- eli jyväpastaa imemään kesäkurpitsasta lähtevää nestettä. Riisikin käy tähän tarkoitukseen ihan yhtä hyvin. Tätä tulee varmasti tehtyä taas sitten useammin, kun saamme appiukkokokelaan puutarhasta jättimäisiä kesäkurpitsoja kotiinviemisiksi! Olisipa jo kesä…

Kesäkurpitsavuoka koostuu kaikessa yksinkertaisuudessaan edellämainitusta jyväpastasta, ohuista kesäkurpitsaviipaleista ja tomaattisesta, yrteillä maustetusta jauhelihakastikkeesta. Lisukkeena söimme babypinaattia balsamicolla ja oliiviöljyllä maustettuna. Kuva on kännykkäkameralaatua, siihen nähden yllättävän kiva…

kesäkurpitsavuoka

 

Kesäkurpitsavuoka

oliiviöljyä
1 sipuli
700 g naudan jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
4 aurinkokuivattua tomaattia
mustapippuria, suolaa, chilirouhetta
1 prk tomaattimurskaa + puolikas purkillinen vettä
rosmariinia, oreganoa, timjamia
1 rkl sokeria
3 kesäkurpitsaa
orzo- eli jyväpastaa, tai esim. riisiä
juustoraastetta

  1. Silppua sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, tomaattisose sekä mausteet ja jatka kuullottamista hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, yrtit ja sokeri, ja anna kastikkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä.
  3. Viipaloi kesäkurpitsat pitkiksi ja leveiksi levyiksi. Juustohöylä on tähän hyvä väline.
  4. Levitä uunivuoan pohjalle orzopasta tai riisi. Lado vuokaan vuorotellen kastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita lasagnen tyyliin. Jätä kesäkurpitsakerros viimeiseksi. Päällystä juustoraasteella ja paista uunissa kunnes juusto on ruskistunut ja rapsakoitunut (reilu puoli tuntia).

P.S. Meillä oli ihan sikakiva ravintolapäivä! Blinistube Zapuska palveli laskujemme mukaan 28 asiakasta ja palaute oli loistavaa! Toukokuussa kenties uudestaan 🙂 Mutta ehkä laitamme tänne vielä kuvia ja reseptejä…

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s