Kanakeitto kaakkoisaasialaisittain

Kaivelin taas reseptivarastoja mielessäni muistikuva itämaisesta kanakeitosta, johon laitettiin fenkolia, ja löysin kuin löysinkin uudelleen tämän Liemessä-blogin reseptin. Ihana keitto, fenkoli toimii tässä niin hyvin. Muuntelin ohjetta kyllä vähän, ja määrät ovat hieman summittaisia taasen. En ole valitettavasti ikinä käynyt Kaakkois-Aasiassa, mutta kuvittelen tämän keiton sopivan sinne sfääreihin.

kanakeitto_kaakkoisaasialaisittain

 

Kanakeitto kaakkoisaasialaisittain

vettä
2 maustamatonta kanan koipireittä
4 porkkanaa
8 pientä perunaa
1 fenkoli
1 kasvisliemikuutio
1 habanerochili
3 isoa valkosipulinkynttä
4 sentin pätkä inkivääriä
1 limetin mehu
kalakastiketta
soijakastiketta
1 tlk kookosmaitoa

  1. Poista kanan nahka ja huuhtele koipireidet. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat ja suikaloi fenkoli. Viipaloi valkosipuli ja silppua kuorittu inkivääri pieneksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
  2. Laita kana, perunat ja porkkanat kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio. Anna kiehua hetki.
  3. Lisää kattilaan fenkoli, chili, valkosipuli, inkivääri, limetin mehu sekä loraukset kala- ja soijakastikkeita. Keitä kunnes kasvikset ja kana ovat kypsiä.
  4. Irroita kanankoivista lihat, revi ne haarukalla suikaleiksi ja lisää takaisin keittoon. Lisää kookosmaito ja kuumenna keitto. Tarkista maut. Ihanaa lounasruokaa myös seuraavana päivänä!
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Keitot, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s