Täydellinen sitruunamarenkipiiras

Kaisu järjesti taannoin päivälliset, johon lupasin suunnitella jälkiruuan. Koska pöydällä sattui lojumaan sitruunoita, ehdotin sitruunamarenkipiirasta, josta Kaisukin innostui. On kuulemma etsinyt täydellistä reseptiä kyseiseen piiraaseen jo pitkään.

Olin vuosi sitten tallentanut muistiin tämän Kokkeillaan-blogin ohjeen, jonka mukaan toimin, ja hieno piiras siitä sitten tulikin! Kuvat ovat taas luokattomia, katsokaa tuolta Kokkeillaan-blogista, kuinka kaunis piiras on kyseessä. Maku on myös kohdallaan!

Olen hävittänyt irtopohjavuokani johonkin (miten se on edes mahdollista?), joten tein tämän tavalliseen piirakkavuokaan. Siitä oli vähän vaikeampi leikata paloja, jotka näyttäisivät näteiltä kuvissa, mutta muuten vuokavalinta oli ihan passeli.

sitruunamarenkitorttu

Sitruunamarenkipiiras

Pohja:
100 g margariinia (laitoin voita)
2 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Kiisseli:
1,5 dl vettä
2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
1 rkl margariinia (voita)

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

  1. Tee ensin pohja: Nypi margariini ja kuivat aineet sekaisin. Lisää vesi ja puristele seos taikinaksi (lisäsin vielä hieman vettä, sillä taikinani oli niin kuivaa). Painele taikina vuokaan (tai kauli se levyksi ja nosta vuokaan). Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  2. Tee kiisseli sillä välin, kun taikina paistuu: Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kattilassa vesi, mehut, sokeri ja perunajauhot. Kun perunajauhot ovat liuenneet, lisää keltuaiset. Kuumenna kiisseliä ja lisää margariini, kun neste alkaa kuumentua. Sekoita kiisseliä koko ajan hiljalleen ja nosta kattila pois levyltä heti kun kiisseli pulpahtaa kerran. Kiisselistä tulee melko sakeaa.
  3. Vatkaa valkuaiset. Lisää loppuvaiheessa sokeri hiljakseen valutellen ja koko ajan vatkaten.
  4. Pienennä uunin lämpöä 150 asteeseen. Kaada kiisseli piiraspohjan päälle ja levitä huolettomin huiskaisuin päälle marenki. Paista piirasta vielä noin 15 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

sitruunamarenkitorttu

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Jälkiruuat, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s