Sunnuntain suklaavohvelit

Mikäs olisi sen parempaa kuin kiireetön viikonloppuaamiainen ja tuoreet vohvelit! Viime sunnuntaina tuota autuutta ei häirinnyt mikään muu kuin se, että juuri bloggaamani ohje hävisi blogistamme sen sileän tien. Koko viikon turhautuneena mietin, että pitäisi jaksaa sekin ohje näpyttää uudestaan. No tässä se tulee:

Vohveleita on helppo tuunata kaikilla mahdollisilla mausteilla, kanelilla, kardemummalla, kaakaojauheella jne. Mutta pelkällä kaakaojauheella taikinasta ei saa erityisen suklaista. No laitoin sitten testausmielessä suklaarouhetta taikinaan. Muuten hyvä, mutta suklaarouhe saatta kärähtää kuumalla vohveliraudalla ja muutenkin meni vähän sotkemiseksi koko homma. Ei muuta kuin Googlen kimppuun ja voilà – täällä neuvotaan lisäämään taikinaan sekä kaakaojauhetta että sulaa suklaata. Nyt se täydellinen resepti löytyi ja testaaminen saa luvan loppua.

Vedin vielä vähän mutkia suoriksi ja jätin valkuaisten vatkaamisen sikseen sekä korvasin puolet maidosta kivennäisvedellä. Ja ”tämähän on oikeastaan terveellistä” -leiman löin herkkuun vaihtamalla osan vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoihin ja valkoisen sokerin ruskeaan sokeriin.

suklaavohvelit

Suklaavohvelit
(iso keko vohveleita, aivan liikaa yhden ihmisen brunssiksi ja varmasti kahdenkin)

50 g voita
60 g suklaata (mieluiten tummaa)
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kaakaojauhetta
2 munaa
2 dl maitoa
2 dl kivennäisvettä

voita paistamiseen

  1. Sulata voi ja suklaa. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kivennäisvesi sekä munat.
  3. Lisää taikinaan lopuksi suklaa-voi-seos.
  4. Paista vohveliraudalla.
  5. Tarjoa suklaakastikkeen ja mansikoiden kera. Tai aprikoosihillon. Tai kermavaahdon. Tai munaliköörin. Tai pelkistetysti tomusokerihunnulla.

Helloillamme-vinkki:

  • Taikina on aika paksua ja siitä saa paistettua kivoja tukevia vohveleita, joita on kätevä pakastaa. Nappaa sitten vain pakkasesta vohveli aamupalaksi ja työnnä se leivänpaahtimeen. Ja jokainen aamu on yhtä juhlaa!
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s