Vehnätortillat

Ei olisi varmaan kannattanut tehdä itse tortillalettuja, sillä nyt on hirveen vaikea enää tyytyä niihin kaupan valmiisiin lettuihin, jotka maistuvat ihan suojakaasulta tai säilöntäaineilta… Nämä olivat jotain aivan muuta! Ja erittäin helppoja ja nopeita tehdä – taikinan tekoon ja vaivaukseen kuluu yhteensä 5 minuuttia, ja lettujen paistoaika on korkeintaan 40 sekuntia per lettu.

Reseptin olen bongannut Kädenvääntöä-blogista – joskin puolitin määrät ja sain aikaiseksi vain 6 lettua. Varmasti olisi 9 lettuakin onnistunut, mutta en osannut ilmeisesti laskea siinä vaiheessa, kun jaoin taikinapalloa osiin. Mutta ihan hyvän kokoisia ja paksuisia lettuja tuli näinkin. Käytin 2 desiä täysjyvävehnäjauhoja ja loput perusvalkoista.

Tortillat täytettiin tällä kertaa kanalla, fetalla, salsalla, hapankermalla, salaatilla, kurkulla, tomaatilla sekä paistetulla paprikalla ja sipulilla. Kävi niin kuin aina käy – täytettä oli liikaa, ja jossain vaiheessa piti turvautua haarukkaan ja veitseen. 🙂 Mutta Helloillamme-duo ja apupoika huokailivat vuorotellen, kuinka hyvää jonkin näin yksinkertainen voi olla!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tortillat (6 isoa lettua)
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
0,5-1 tl suolaa
3 rkl voita
1,5 dl kiehuvaa vettä

  1. Sekoita jauhot ja suola. Lisää voi pieninä paloina ja nypi jauhojen joukkoon. Kaada sen jälkeen joukkoon 1,5 dl kiehuvaa vettä. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Siirrä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa 2-5 minuuttia. Pyörittele taikina palloksi ja peitä muovikelmulla. Anna levätä puolisen tuntia.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kaulitse pallot pyöreiksi letuiksi, niin ohuiksi kuin vain saat.
  3. Paista letut molemmilta puolilta rasvaamattomalla kuumalla (valurauta-)pannulla. Tortillaan muodostuu paistaessa ilmakuplia ja se valmistuu 20-40 sekunnissa. Teflonpannullakin lopputulos on kelvollinen, mutta pannu saattaa kärsiä, koska sitä ei rasvata.
Advertisements

4 kommenttia

Kategoria(t): Leivonta, Pääruuat

4 responses to “Vehnätortillat

  1. Olen ihan samaa mieltä, valmiit voi unohtaa, kun on kerran itse tehnyt. Haavellen myös maissitortillojen kokeilemisesta, mutta olen ymmärtänyt, että oikeanlaisia jauhoja on vaikea saada ainakin Suomessa. En tiedä, onko tilanne siellä parempi.

    • Minäkin ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla maissitortilloja. Wienissä on ainakin yksi ihana meksikolainen ruokakauppa, josta varmasti saa maissijauhoja. Onkohan maissitaikinan käsittely yhtä helppoa, kuin tuon vehnäversion?

  2. Wau miten kauniita! Toi kupliva paistokuva on ihan paras 🙂 Nää on kyllä hyviä ja oikeasti vielä helppotekoisia, vaikka välillä toki se valmiin paketin aukaiseminen on valitettavasti helpompaa.

    • Niinpä, tosi helppoja tehdä! Täytyy kyllä myöntää, että sanoin samaa pitaleipien kohdalla, mutta silti olen vielä ostanut niitä valmiitakin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s