Lasagnea tuorepastasta

Lasagne on mielestäni parasta perinteiseen tyyliin tehtynä, eli täyteläisellä tomaattisella jauhelihakastikkeella ja ihanalla rasvaisella juustokastikkeella valmistettuna.

Jos ei kuitenkaan ole aikaa eikä halua tehdä kahta eri kastiketta, olen todennut seuraavan reseptin oikein mainioksi pikalasagneksi (resepti löydetty Punavuori Gourmet:sta). Tällä kertaa kaapissa ei ollut kermaa, joten laitoin pelkästään reilu 2 desiä maitoa nesteeksi ja lisäsin kunnon lorauksen punaviiniä kastikkeeseen.

Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa itsetehtyjä pastalevyjä lasagnessa. Jos omistaa pastakoneen, ei tämä edes vie kauan aikaa tai hermoja. Taikinan vaivaamisen on hyvä käyttää 10 minuuttia, mutta sen ajan säästää siinä, että lasagne on valmista hieman nopeammin, kuin jos käyttäisi kuivattuja pastalevyjä.

Päällimmäiseksi kerrokseksi jätin pastalevyt, jotka päällystin reilusti emmentalilla. Lopputuloksen ulkonäkö on vähän hassu, mutta rapea juustokansi oli ihana… Luulen, että teen tulevaisuudessa lasagnen aina tuorepastasta, sillä vaikka maku ja koostumus oli yllättävän samanlainen, kuin kuivapastasta tehtynä, oli tätä mielestäni kivempi tehtailla, ja ravintoarvokin on olettaakseni parempi!

lasagne_valmis

Pastataikina
(yhteen lasagneen)

n. 300 g jauhoja
3 kananmunaa

  1. Kaada jauhot keoksi leivinalustalle ja tee keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan ja riko niiden rakenne haarukalla.
  2. Ala pikkuhiljaa sekoittaa jauhoja muniin niin, että taikina alkaa muodostua. Voit käyttää aluksi sähkövatkainta (taikinakoukuilla) apuna.
  3. Tarkoitus on saada aikaan todella kiinteä ja kimmoisa taikina, joka ei tartu kiinni leivinalustaan tai käsiin. Tämä saadaan aikaan vähintään 10 minuutin käsinvaivaamisella, jos ei omista yleiskonetta.
  4. Laita valmis taikina tuorekelmutettuna jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

lasagne

Yhden kastikkeen lasagne

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippuria, (savu)paprikajauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk raejuustoa
2 dl maitoa
1 oksa tuoretta rosmariinia
kuivattua oreganoa
reilu loraus punaviiniä
pastataikinaa
juustoraastetta

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia öljyssä isolla pannulla tai kasarissa ja lisää jauheliha. Ruskista.
  2. Lisää valkosipuli, tomaattipyre ja mausteet  ja kuullota hetki.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska, raejuusto ja maito (kerää maidolla loput tomaattimehuista talteen tölkistä). Saksi tuoretta rosmariinia kastikkeeseen ja lisää myös kuivattu oregano. Lisää punaviini.
  4. Anna kastikkeen hautua sillä aikaa, kun kaulit pastalevyt: Ota pastataikina jääkaapista ja jaa se noin viiteen osaan. Jauhoja apuna käyttäen aja kukin pala pastakoneen läpi. Omassa koneessani sopiva paksuus oli tasolla 6.
  5. Tarkista kastikkeen maut ja lisää mausteita ja suolaa tarvittaessa.
  6. Kokoa lasagne: Laita alimmaiseksi kerrokseksi kastiketta, ja täytä vuoka vuorotellen taikinalla ja kastikkeella. Jätä viimeiseksi kerrokseksi taikinakerros. Päällystä pastalevyt reilulla määrällä juustoraastetta.
  7. Paista 200 asteissa uunissa 30-40 minuuttia.

Helloillamme-vinkit:

  • Jos juustokuorrute ei ole saanut tarpeeksi väriä paistoajan loppuessa, laita hetkeksi grillivastukset päälle. Vahdi vieressä, ettei juusto kuitenkaan pääse palamaan.
  • Jos pastalevyjä jää yli, ne kannattaa leikata tagliatelle-suikaleiksi (ajaa pastakoneen toisen terän läpi) ja ripustaa kuivumaan.

tuorepasta

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pasta, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s