Teemana Intia: kanakorma ja naan-leipä

Berliinissä tuli uutena vuotena syötyä niin mahdottoman hyvää ruokaa ihanassa pienessä intialaisessa ravintolassa, jolla on niinkin mielikuvituksellinen nimi kuin Naan. Kotonakin mieli teki vain currya ja muuta mausteista, joten oli pakko googlata hyviä reseptejä. Intialaiset ruoat tuntuvat olevan usein kovinkin työläitä ja ainesosaluettelot mahdottoman pitkiä, mutta sitten löysin Pastanjauhannasta passelin kormareseptin ja postauksen kommenteissa vinkattiin tähän mainioon naan-leivän reseptiin. Viesti Reetalle ja sieltähän se herrasväki tulikin sitten illalliselle, tai no ensin avuksi keittiöön kun tällä kokilla ei ruoka ole koskaan valmiina silloin kun pitäisi. Kuvakin on vähän taas mitä on, oli niin nälkä että näköä haittas.

Kanakormaa vähän sovelsin, kun ei ollut tuota chili-jauhetta kaapissa. Lisäpotkua kormaan antoi tuoreen inkiväärin pala. Jotain tuo korma jäi vielä kaipaamaan. Ehkä kardemummaa?

kanakorma

Kanakorma á la Pastanjauhanta (tai no tarkemmin sanoen Ainsley Harriot)

1 rkl öljyä
1 sipuli
3,5 dl luonnonjogurttia
2 dl kermaa
25 g voita
1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
1 pieni kuivattu chili
1 tl cayenne-pippuria
1 tl curry-jauhetta
3 kynttä valkosipulia
1 peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä
3 rkl mantelirouhetta (tai no meillä oli jauhetta)
n. 500 g kanan rintafileitä sopiviksi suupaloiksi paloiteltuina

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Pieni sipuli ja kuullota öljyssä pannulla, kunnes sipulinpalat ovat läpikuultavia
  3. Laita tehosekoittimeen jogurtti, kerma, voi, mausteet, valkosipuli ja inkivääri sekä mantelirouhe. Anna jauhautua tasaiseksi tai vähemmän tasaiseksi soseeksi oman mielen mukaan.
  4. Laita paloiltellut rintafileet uunivuokaan ja kaada seos fileiden päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
  5. Koristele mantelilastuilla ja vaikka korianterilla ja tarjoa riisin kanssa.

Helloillamme-vinkki:

  • Kanan kannattaa antaa marinoitua seoksessa tunnin taikka pari niin lihakin saa mukavasti makua.

Naan-leipä

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja
sulatettua voita
seesaminsiemeniä

  1. Lämmitä uuni 275 asteeseen.
  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja jogurtti sekä kevyesti vatkattu kananmuna.
  3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos vähitellen taikinaan kunnes se ei enää tartu niin kovasti käsiin.
  4. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin tunnin.
  5. Kauli taikinasta kämmenenkokoisia leipiä (n. 8 kpl) ja kohota niitä vielä hetki liinan alla.
  6. Voitele leivät sulatetulla voilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  7. Paista 275 asteessa viitisen minuuttia, sen verran että leivät saavat hieman väriä.
  8. Valmiiden leipien päälle voi vielä sivellä lisää voisulaa ja vaikka valkosipulia.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s