Chili con carne

Chili con carne on patojen klassikko, ja valmistuu nopeasti, kun käyttää carnena jauhelihaa. Padan jujuna ovat mausteet, joten käytä niitä reilusti. Varaa kokkaukseen tarpeeksi iso ja korkeareunainen kasari tai  pata, jos teet saman kokoisen satsin kuin minä.

Näin sävelsin  tällä kertaa, ottaen tällä kertaa jopa mausteiden määrät ylös. Kuvan ottaminen unohtui aivan täysin…

Chili con carne

1 iso sipuli
1 punainen paprika
4 valkosipulinkynttä
500 g naudan jauhelihaa
1 tlk kikherneitä
1 tlk kidneypapuja
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl chilirouhetta
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
½ tl kaardemummarouhetta
2 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta
suolaa
3 rkl tomaattipyrettä
2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja tai tomaattimurskaa
1 rkl balsamico-etikkaa
1 lihaliemikuutio
vettä

  1. Silppua sipuli, pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli ja paprika. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää valkosipuli, tomaattipyre, chili, juustokumina, kaneli, paprikajauheet, mustapippuri ja suolaa, ja sekoittele, kunnes mausteet alkavat tuoksua.
  2. Lisää valitsemasi tomaattisäilyke kasariin (pilko kokonaiset tomaatit ensin). Ota tomaattitölkeistä mehut talteen vesitilkalla ja lisää pannulle. Vettä kannattaa lisätä pari desiä, sillä sitä kuitenkin vielä haihtuu.
  3. Mausta vielä lihaliemikuutiolla ja lorauksella balsamicoa.
  4. Anna padan poreilla hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää sitten kikherneet ja pavut ja kuumenna. Tarkista mausteet.
  5. Tarjoa esim. riisin kanssa. Itse viimeistelen herkun kunnon lusikallisella hapankermaa.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s