Kalaisa levite uudenvuodenpöytään

Tätä levitettä olemme tehneet jo monta vuotta, hieman aina varioiden. Alkuperäinen ohje on Jamie Oliverin kirjasta Jamies Kochschule. Tämä sopisi oikein hyvin uudenvuodenpöytään patongin seuraksi!

Tällä kertaa vaihdoin kevätsipulit punasipuliin, vähensin sitruunan määrää, jätin piparjuuritahnan ja vihanneskrassin pois, ja lisäsin valkosipulia ja tilliä.  Levitteestä tuli näin melko mieto, mutta erittäin maukas!

ainekset_makrillilevite

 

makrillilevite

Makrillilevite leivälle

n. 300 grammaa savustettua makrillia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni punasipuli
puolikas valkosipulinkynsi
puolikas sitruuna
merisuolaa
valkopippuria
tilliä

  1. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipuli kuutioimalla se ensin pieneksi ja painelemalla sitä veitsen syrjällä leikkuulautaa vasten (Näin ei tarvitse liata valkosipulinpuristinta puolikkaan kynnen vuoksi!). Raasta puolikkaan sitruunan kuori.
  2. Riivi makrillista lihat kulhoon. Lisää sipulit, tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä mausteet kulhoon. Jätä ainakin osa tillistä ja punasipulista koristeluun. Sekoitatasaiseksi ja tarkista maut.
  3. Levitä rapealle leivälle ja koristele tillillä ja sipulilla.
Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Alkuruuat, Naposteltavat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s