Kasvislinssipyörykät

Palataampa hetkeksi takaisin arkiruuan pariin. Joulukuu on ollut ihan mahdotonta menoa, on joulumyyjäisiä, joulumarkkinoita, cateringbisnestä, töitä, koulua, pikkujouluja – niin ettei meinaa ehtiä tehdä kunnon ruokaa kotona, ja sitten menee jatkuvasti rahaa ulkoruokintaan.

Niinpä olenkin aika fiiliksissä heti kun pääsen tekemään ihan tavallista arkiruokaa. Tällä hetkellä hellalla porisee niinkin suomalainen ruoka kuin sianlihakastike ja perunatkin on kiehumassa. Sitä en taida viitsiä blogata, ellei joku erikseen toivo, mutta näiden kasvislinssipyöryköiden reseptin haluan jakaa ja laittaa itselleni muistiin. Helppoa, hyvää ja ravitsevaa!

Ohjetta on helppo varioida sen mukaan, mitä kasviksia kotona sattuu olemaan. Linssit voi joko keittää itse tai käyttää valmiiksi keitettyjä purkkilinssejä. Myös pavut tai kikherneet toimivat varmasti tässä reseptissä. Ohje on hyvin summittainen, en juurikaan mittaillut…

kasvislinssipyörykät

Kasvislinssipyörykät

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2 kesäkurpitsaa
öljyä
tomaattipyreetä
1 dl perunahiutaleita (tai jotain muuta, joka hieman imee kosteutta ja sitoo taikinaa)
seesamin- tai auringonkukansiemeniä (jos jaksat, paahda ensin kuivalla pannulla)
reilusti mausteita (mustapippuri, paprikajauhe, kurkuma, savupaprikajauhe, juustokumina, kumina, garam masala etc.)
suolaa
1 kananmuna

  1. Jos käytät kuivia linssejä, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät purkkilinssejä, huuhtele niitä hieman. Jos käytät vihreitä linssejä, kuten minä, muussaa niitä hieman parhaaksi katsomallasi keinolla.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Raasta pienellä terällä porkkana ja kesäkurpitsa.
  3. Kuullota sipuleita ja raasteita pannulla öljyssä kunnes suurimmat nesteet ovat haihtuneet. Lisää tomaattipyre ja mausteet ja jatka kuullottamista hetki. Siirrä seos kulhoon.
  4. Jos käytät auringonkukansiemeniä, rouhi niitä veitsellä pienemmäksi ja lisää kulhoon.  Seesaminsiemenet voi lisätä sellaisenaan. Lisää (muussatut) linssit, perunahiutaleet (tai vastaavat) ja kananmuna ja vaivaa niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla.
  5. Tee taikinasta palloja ja paista niitä uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  6. Nauti esim. currymausteilla ja valkosipulilla maustetun jugurttidipin kanssa.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s