Helpot jouluherkut osa 1 – rommiaprikoosit

Täytyypä ottaa oikein loppuspurtti tässä bloggailussa ennen joulua ja postata heti useampi helppo jouluherkku peräkkäin. Tänä vuonna moni ystävä sai joululahjaksi pikkuherkuilla täytetyn lasipurkin. Toivottavasti maistui!

jouluherkkupurkit

 

Ensimmäisenä estradille pääsevät ylelliset suklaakuorrutteiset rommiaprikoosit, jo monen vuoden takuuhitti – eikä näiden näpertäminen rajoitu vain joulun aikaan. Resepti löytyi aikoinaan ruokala.net-sivuilta ja ensimmäisellä kerralla tein jopa ohjeen mukaan marsipaanin itse. Mutta sitä ei kyllä kannata itse alkaa väkertämään, osta valmis marsipaanipötkö niin pääset elämässä helpommalla.

Tähän jouluherkkuun ei oikeastaan tarvitse edes ohjetta, idea on niin yksinkertainen. Ainoa muistettava asia on aprikoosien liottaminen yön yli rommissa. Ja suklaa kannattaa temperoida niin kuin aina näissä suklaaohjeissa.

Suklaakuorrutteiset ja marsipaanitäytteiset rommiaprikoosit

Sopivasti kuivattuja kivettömiä aprikooseja
Sopivasti marsipaania
Sopivasti suklaata (tummaa tai vaikkapa valkosuklaata, ihan oman mielen mukaan)
Koristeeksi esim. kookoshiutaleita, pistaaseja, saksanpähkinöitä, kuivattuja ruusun terälehtiä…

rommiaprikoosit

  1. Laita aprikoosit likoamaan rommiin vuorokaudeksi. Muista sekoitella välillä, että aprikoosit kostuvat tasaisesti.
  2. Anna aprikoosien kuivahtaa hetki ja kuivaa niiden pintaa hieman vaikkapa talouspaperilla – jos aprikoosit ovat liian märkiä, kosteus tunkeutuu suklaakuorrutteen läpi ja pintaan tulee ikäviä harmaita läikkiä.
  3. Tunge jokaisen sisään pallura marsipaania, kuitenkin vain sen verran ettei se tursua aprikoosista ulos.
  4. Sulata suklaa ja temperoi se – katso ohje vaikkapa Kinuskikissalta. Suklaata kannattaa olla reilusti, että aprikoosien kastaminen siihen on helpompaa.
  5. Kasta täytetyt aprikoosit sulaan suklaaseen ja pyörittele niitä siinä hetki, että suklaakuorrutuksesta tulee tasainen. Nosta kuivumaan ritilälle tai leivinpaperin päälle ja koristele herkut, kun kuorrute on melkein kuiva.
  6. Säilyvät jääkaapissa ainakin viikon.

Helloillamme-vinkit:

  • Temperointi kannattaa aina! Kuorrutteesta tulee kiiltävämpi, kovempi ja kosteus ei tunkeudu niin helposti läpi.
  • Älä laita liikaa marsipaania aprikoosien sisälle, muuten kuorruttamisesta tulee vaikeaa.
  • Anna rommissa uitettujen aprikoosien kuivahtaa hetki ennen kuorruttamista. Tälläkin estät kosteuslaikkujen syntymisen.
  • Aprikoosit voi kastaa suklaaseen myös vain osittain, sekin näyttää kivalta!
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Jälkiruuat, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s