Cake Pops -bisnes

Joulu tulla jollottaa ja Helloillamme on päättänyt lyödä rahoiksi kokkailuillaan. No ei vaiskaan, mutta kuitenkin vähän: Viime lauantaina alkoi virallisesti yhteistyö Hafenjunge-nimisen kahvilan kanssa Wienin 6. kaupunginosassa. Paikassa oli nimittäin lauantai-iltana live-kuunnelmatilaisuus, jonne blogitiimimme toimitti tarjottavat – karjalanpiirakat savulohella ja kolmea sorttia kakkutikkareita. Ja taisivat ne kahvilan asiakkaille maistuakin! Yhteistyö jatkuu tammikuussa varmaankin pohjoismaisen brunssin merkeissä. Wienissä asuvat, pysykäähän kuulolla!

Hafenjunge

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakoista Reetta onkin jo postannut aiemmin syksyllä, mutta nuo Hafenjungen spesiaalikakkutikkarit tulevat nyt tässä. Kaikki kolme versiota tuli tehtyä aikaslailla mututuntumalla, mutta kakkutikkareissa on se hyvä puoli, että massaa voi muunnella oikeastaan ihan miten haluaa eikä sitä kovin helposti saa pilalle. Hafenjungeen toivottiin vähän erikoisempia ja jotenkin Suomeen tai merimiehiin liittyviä makuja, joten toteutukseen pääsivät seuraavat lajit (joilla on muuten ideariihessä keksityt suomenkieliset nimet, koska se on niin eksoottista):

  • Juopunut seilori: Rommirusinoilla maustettu ja suklaaganachella jatkettu suklaakakkupohja, kuorrutus tummaa suklaata ja pisteenä i:n päällä toffeerouhetta ja merisuolaa.
  • Nätti tyttö: Puolukkahillolla ja tuorejuustolla jatkettu vaalea kakkupohja, kuorrutus valkosuklaata ja koristeena hauskoja pusuhuuliströsseleitä.
  • Ei maakravuille: Lemon curdilla jatkettu ja sitruunamehulla terästetty vaalea kakkupohja, kuorrutus keltaiseksi värjättyä valkosuklaata ja jujuna päällä turkinpippurirouhetta tai jänishousuille salmiakkiruutu.

Kakkutikkarit

Juopuneet seilorit

Juopuneiden seilorien suklaakakkupohjana käytin taas Mia Öhrnin hyväksihavaittua ohjetta. Kakkupohjaan en kuitenkaan sekoittanut tuorejuustoa niin kuin edelliskerralla, koska tikkareiden piti olla laktoosittomia. Hyväksi ratkaisuksi osoittautui Kinuskikissan ohjeilla tehty tumma suklaaganache. Kakkupohjan ja suklaaganachen sopiva suhde löytyy oikeastaan vain kokeilemalla. Näihin merimieskakkutikkareihin piti myös saada ujutettua jollain tavalla rommi. Ensimmäinen yritys, nimittäin rommin lisääminen siltään massaan, epäonnistui koska massa kostui liikaa mutta rommia ei kuitenkaan maistanut juuri yhtään. Googlaamalla löytyi vain vinkki rommin injektoimisesta ruiskeella pallojen sisään, mutta siihen en kuitenkaan lähtenyt. Kompromissiksi keksin liottaa rusinoita yön yli rommissa. Rommirusinat olivat oikeastaan myös hauskoja sattumia muuten niin tasaisessa massassa. Koristeeksi murskasin Werther’s Original toffeekarkkeja ja ripottelin päälle vielä vähän suurikiteistä merisuolaa.

Nätit tytöt

Nättien tyttöjen ideana oli ä:n ja ö:n pisteiden lisäksi puolukka – puolukkahilloa ja tuorejuustoa vain sekaisin sopivassa suhteessa ja kakkumurujen sekaan. Massasta tuli kaikenlisäksi kivan vaaleanpunaista ja oikein tyttömäistä!

Vaalean sokerikakkupohjan näihin ja sitruuna-turkinpippuritikkareihin tein tällä äidin ohjeella:

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varovasti sekaan siivilän läpi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu perunajauhot ja leivinjauhe.
  2. Paista uuninpellillä  n. 180 asteessa vartin verran. Varo, palaa helposti!

Tuosta pellillisestä riitti sekä nätteihin tyttöihin että turkinpippuriversioihin, kumpaakin sorttia tuli sellaiset 35 kappaletta.

Ei maakravuille tai muille jänishousuille

Ei maakravuille -tikkareiden lähtökohtana oli itävaltalaisille niin vieras salmiakki. Turkinpippurirouhe ei nyt varsinaisesti kahvilan asiakkaiden suosikiksi kai noussut mutta ei sitä kukaan poiskaan sylkenyt. Eli tässä versiossa vaaleaan kakkupohjaan sekoitettiin sitruunatahnaa, hienommalta nimeltään Lemon Curdia. Ostin ihan valmista kun laiskotti, mutta sitäkin voi tehdä itse, senkun googlettaa, ohjeita löytyy kuin meren mutaa. Ytyä lisäämään puristin sekaan vielä puolikkaan sitruunan mehun. Valkosuklaakuorrutteen värjäsin nestemäisellä elintarvikevärillä keltaiseksi ja osaan kakkutikkareista lisäsin vielä sokerista valmistetun silmän kykloopille. Näitä silmiä ja pusuhuuliströsseleitä sekä muita ihmeellisyyksiä myydään Alles Torte -nimisessä leivontatarvikekaupassa Novaragassella. Tikkareiden päälle ripottelin hieman turkinpippurirouhetta tai painoin salmiakkineliön. Turkinpippurirouhetta voisi kyllä sekoittaa itse tikkarimassaankin, mutta se olisi ollut täkäläisille vähän turhan eksoottista.

Jingle Bells

Aiemmin joulukuussa kakkutikkareiden menekkiä tuli testattua suomalaisen koulun joulumyyjäisissä Klosterneuburgissa – siellä jouluisena versiona oli tuorejuustolla jatkettu suklaakakku ja massan sekaan oli murusteltu piparkakkuja.   Parempiin suihin nekin tikkarit hävisivät.

Kuorrutuksena testasin punaisia candy melts -nappeja, mutta noiden meltsien rakenne on jotenkin vahamaisempi kuin sulan suklaan eikä se oikein levittynyt tasaisesti tikkareiden päälle.

Piparitikkarit

Kakkutikkarikokeilut jatkuvat! Onhan niissä työtä ihan liiankin kanssa, mutta kyllähän niistä söpöjä vaan tulee, ei siitä pääse mihinkään.

Advertisements

5 kommenttia

Kategoria(t): Leivonta, Naposteltavat

5 responses to “Cake Pops -bisnes

  1. Lotta

    Näyttääkin ihan profi popseilta. Mun omat vaatii vielä reeniä:)

  2. Moi,
    minäkin tein cake popsit 2 viikkoa sitten ja ne olivat tosi hyviä. Rakastan cake popseja!

    • kaisuk

      Kakkutikkarien tekeminen on kyllä hauskaa puuhaa! Tosin kärsivällisyys meinaa ainakin minulla olla välillä koetuksella 🙂 – Kaisu

  3. Iiris

    Terveisiä Lappeenrannasta, lueskelen täällä teidän blogia. Lookin’ good! T: Iiris (nykyisin Ainon-, ei enää Väinämöisenkadulta) 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s