Boeuf Bourguignon a’la mie

Tänään kokattiin meitsin lempiruokaa, eli burgundinpataa! Ach, pitkästä aikaa. Olen tehnyt sitä tällä Pastanjauhajien ohjeella aika pitkään, mutta tänään oikaisin vähän, ja hyvää tuli silti.

Lopussa vinkkejä, mitä voi tehdä toisin, jos aika ja ainekset riittävät. Itse tein sen mukaan, mitä kotoa sattui löytymään.

Kuvan kanssa kävi taas klassisesti: nälkä ja kärsimättömyys ei sovi ruokakuvaajalle. Oikeesti väri oli tummanruskea eikä tuollainen punertava..

Burgundinpata

2 sipulia
3 porkkanaa
3 sellerinvartta
200 g herkkusieniä
öljyä
500 g naudanlihaa (pitkään haudutukseen sopivaa)
reilu rkl vehnäjauhoja
reilu rkl tomaattipyrettä
4 tomaattia kaltattuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna
pullo punaviiniä
lihaliemikuutio
2 laakerinlehteä
3 timjamin oksaa
mustapippuria
suolaa

1. Pilko sipuli lohkoiksi ja porkkana ja selleri reiluiksi viipaleiksi. Puolita herkkusienet. Pilko huoneenlämpöinen liha reiluiksi kuutioiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Paista kasviksia öljyssä uuninkestävässä kannellisessa (valurauta)padassa niin, että ne hieman alkavat ruskistua. Siirrä kasvikset sivuun.

3. Pyörittele lihakuutiot jauhoissa ja ruskista ne öljyssä samassa padassa kuin missä paistoit kasvikset. Kun lihat ovat saaneet väriä, lisää kasvikset takaisin pataan. Lisää myös tomaattipyre ja tomaattikuutiot ja paista hetki. Lisää punaviiniä niin, että se peittää muut ainekset. Lisää lihaliemikuutio ja muut mausteet. Kiehauta.

4. Peitä pata kannella ja laita uuniin 2-3 tunniksi. Maista kahden tunnin jälkeen, onko liha mureutunut tarpeeksi, ja ovatko mausteet ja suola kohdillaan. Jatka hauduttamista tarpeen mukaan. Tarjoa esimerkiksi perunamuussin kanssa.

Vinkit:

– voit käyttää tuoreen sipulin lisäksi myös hillosipuleita ja tuoreiden herkkusienien sijasta kokonaisia purkkiherkkusieniä
– voit lisätä pekonia kasvisten ja lihan joukkoon paistovaiheessa tuomaan makua
– tuoreet tomaatit eivät ole pakollinen lisä, herkkua tulee ilmankin
– jos pata kuivuu liiaksi uunihauduksen aikana, voit lisätä kuumaa vettä

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s