Tomaattinen kikhernekeitto

Inhokkiruokiani lapsena olivat nakki- ja jauhelihakeitto. Koska keitot kuitenkin ovat halpaa ja nopeaa arkiruokaa, olen löytänyt vakiorepertuaariini muun muassa tämän tyyppiset tomaattipohjaiset papukeitot ja -padat.

Otin tähän vähän mallia Chocochilistä, mutta lisäsin perunaa, jotta keitosta tulisi täyttävämpi. Kuten edellisessäkin postauksessa, kikherneet ovat tässäkin ruuassa pääosassa.

Tomaattinen kikhernekeitto

1 sipuli
2 porkkanaa
2 perunaa
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
juustokuminaa
jauhettua korianteria
savupaprikajauhetta
mustapippuria
1 prk tomaattimurskaa + vajaa 2 purkillista vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
450 g kypsiä kikherneitä
puolikkaan sitruunan mehu
(lehtipersiljaa)

1. Pilko sipuli, porkkanat, perunat ja valkosipuli haluamasi kokoisiksi (porkkanat perunoita pienemmiksi, sillä ne kypsyvät hitaammin).

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, savupaprikajauhe ja tomaattipyre ja jatka kuullottamista.

3. Lisää porkkanat, perunat, tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja sokeri. Anna kiehua kunnes porkkanat alkavat jo olla hieman pehmeitä.

4. Lisää kikherneet ja sitruunamehu keittoon. Hauduta vielä hetki. Maista suola ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile halutessasi lehtipersiljan kanssa.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Keitot, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s