Curry munakoisolla ja kikherneillä

Tämä resepti on taas sarjassamme ”mitäköhän mie siihen laitoinkaan”. Meni siis ihan lonkalta, mutta yritän nyt muistella ainesosia, sillä tämä oli helppo, ravitseva ja hyvä ruoka.

Munakoiso-kikhernecurry

2 keskikokoista munakoisoa
rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
sentin pätkä tuoretta inkivääriä
tulista punaista (intialaistyyppistä) currytahnaa
1 tl kurkumaa
4oo ml kookosmaitoa
1 prk kikherneitä
soijakastiketta
sitruunamehua

1. Pilko munakoisot kuutioiksi ja paista kuutiot kahdessa erässä pannulla öljyssä. Munakoisot imevät öljyä vaikka kuinka paljon, mutta vähälläkin määrällä pärjää, jos käyttää hyvää, pinnoitettua pannua. Mausta kevyesti suolalla ja laita kypsät kuutiot sivuun odottamaan.

2. Silppua sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna inkivääri hyvin pieneksi. Kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla ja lisää currytahna (määrä riippuu siitä kuinka tulista tahna on, itsellä riitti vajaa ruokalusikallinen). Jatka kuullotusta ja lisää hetken päästä valkosipulit ja inkivääri sekä paistetut munakoisokuutiot. Lisää kurkuma, kookosmaito, (valmiiksi keitetyt) kikherneet ja loraus soijakastiketta. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

4. Lisää sitruunamehu ja maistele currya. Lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa basmatiriisin kanssa. Maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä.

 

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s