Sitruunapasta

Pasta sitruunakastikkeessa on ihana raikas ja samalla tuhti herkku! Varsinkin näin marraskuun pimeydessä ja sateessa siitä tulee kesä mieleen. Hyvän reseptin löysin joskus Helsingin Sanomista. Kastikkeesta tulee tosi löysää, itse olen tottunut rakenteeltaan paksumpiin kastikkeisiin. Mutta who cares, maku on oikein erinomainen. Pastan seuraksi paistoin pannulla pari jääkaapissa ollutta kanafilettä. Maustoin vain suolalla ja pippurilla sekä timjamilla. Sopi sitruunan seuraksi oikein hyvin.

Sitruunapasta (ohjeesta riitti kolmeen tai neljään annokseen)

350-400 g spagettia
1 luomusitruuna
1,5 dl valkoviiniä (itselläni oli Grüner Veltlineriä)
2 dl kermaa
100 g hyvää parmesaania (ei mitään valmista raastetta vaan kunnon köntti)
1-1,5 tl ruokosokeria
pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
pippuria
suolaa
hieman raastettua parmesaania koristeeksi

  1. Laita spagetti kiehumaan reiluun hyvin suolattuun veteen.
  2. Raasta parmesaani ja sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu.
  3. Kuumenna viini kattilassa ja lisää sitruunamehu. Anna nesteen kiehua puoleen.
  4. Lisää kerma, sitruunankuoriraaste ja parmesaani. Anna parmesaanin sulaa kastikkeeseen miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ruokosokeria, jos kastike on liian väkevää. Itse laitoin teelusikallisen sokeria ja sitten maku oli kohdillaan.
  5. Sekoita kastike ja spagetti. Revi joukkoon pinaatinlehtiä. Koristele parmesaaniraasteella. Asettele annoksen päälle pieniä kananpaloja, jos haluat. Buon Appetito!
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pasta, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s