Ankkaa ja ankanrasvassa paistettuja perunoita

Tein tänään ensimmäistä kertaa ikinä ankkaa. Olen jostain syystä tosi arka ostamaan minulle ennestään tuntemattomia lihatuotteita, osittain varmaan siksi, että pelkään pilaavani arvokkaan raaka-aineen esim. kuivattamalla sen korpuksi pannulla.

Ei olisi tarvinnut pelätä! Ankanrinta oli todella helppo valmistaa näillä Jyrki Sukulan ohjeilla, jotka löysin Siskot kokkaa -blogista. Mielestäni kypsyys oli erittäin optimaalinen, liha oli todella mehukasta. Olen syönyt ankkaa aiemmin vain kiinalaisissa ravintoloissa, mutta tämä oli kyllä ihan erilaista kuin se omalla tavallaan hyvä, läpikypsä ankka (teriyakikastikkeella).

Odottamani wow-efekti jäi kuitenkin puuttumaan tästä ateriakokonaisuudesta. Ankanrasvassa paistetut perunat olivat ihan hyviä, mutta niitä olisi varmaan pitänyt vielä hieman kauemmin paistella. Lehtikaali puolestaan maistui jostain käsittämättömästä syystä kalalta (?!) enkä pystynyt syömään sitä. Olisiko johtunut valkoviinietikasta, jota lurautin hieman kaalin joukkoon? Reseptiä on siis turha tänne kirjoitella…

Ankka maistui ehkä hieman tylsältä ilman kastiketta. Aavistelin tätä jo ennen kuin aloitin kokkausta, mutta halusin kuitenkin ensimmäisellä kerralla kokeilla jotain yksinkertaista. Ensi kerralla aion kyllä tehdä jonkinlaisen aasialaisen kastikkeen, tai appelsiinikastikkeen, jota oli monissa netistä löytyneissä ankkaohjeissa.

Yhdestä ankanrinnasta riittää syötävää kahdelle hengelle, jos sen kanssa tarjoilee täyttäviä lisukkeita.

Ankanrinnan paistaminen

1. Ota ankka huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

2. Leikkaa ankan rasvapuolelle ristiviiltoja, älä kuitenkaan viillä lihaan asti.

3. Laita ankanrinta kylmälle pannulle rasvapinta alaspäin ilman erillistä rasvaa ja kuumenna pannu. Kun rasva alkaa tiristä kunnolla, paista vielä noin 3 minuuttia niin että rasvapuoli rapeutuu. Käännä ankanrinta ja paista toiselta puolelta vielä 2 minuuttia. Varo rasvaroiskeita käännettäessä!

4. Siirrä ankanrinta uuninkestävään astiaan ja 175 asteiseen uuniin 12 minuutiksi. Ota pannulle jäävä ankanrasva talteen tai paista siinä perunoita.

5. Suolaa ja pippuroi ankka ja kääri se keittiöpyyhkeeseen vetäytymään pariksi minuutiksi.

6. Viipaloi ja nauti.

Ankanrasvassa paistetut perunat

Keitä ja viipaloi perunat. Paista perunoita ankanrasvassa, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla.

Advertisements

3 kommenttia

Kategoria(t): Pääruuat

3 responses to “Ankkaa ja ankanrasvassa paistettuja perunoita

  1. Liina

    Tein tällä ohjeella ankanrintaa, ja siitä tuli todella hyvää. Kiitos! Käytin sen salaatin osana, eli tarjosin ankarintapalat vihersalaatin seassa, jolloin sille ei tarvinnut erillistä kastiketta vaan salaattikastike riitti. Suosittelen! Minäkin paistoin perunat ankanrasvassa ja nekin olivat suussasulavia.

    • Hei Liina, kiitos palautteesta, kiva että ankka onnistui! Ankka on jotenkin kiva syksyruoka, täytyy varmaan taas pitkästä aikaa tehdä sitä. -Reetta

  2. Maako

    Olen tehnyt parikertaa ankaa,ekalla kertaa tuli täyteläinen mahtava mutta toisella maistu maksalle.Älkää pitäkö liikaa uunissa.Appelsiini kastike sopii täyteläisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s