Chocolate Hazelnut Cookies

Arkipäivälle osuneen juhlapyhän kunniaksi päätin pyöräyttää pellillisen keksejä. Ihan sama mitä, kunhan vain nopeasti tulisi valmista ja ainekset löytyisivät kaapeista. Googlasin helppo+keksi+ohje ja löysin kaipaamani reseptin. Ei muuta kuin aineet sekaisin, taikinakasoja pellille ja uuniin. Hyvää tuli!

Suklaa-hasselpähkinä-keksit (10-15 kpl)

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria (mielellään ruokosokeria)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl tummaa kaakaojauhetta
rouhittua suklaata pari rivillistä (kaapista löytyi tummaa suklaata ja pari palaa hunajalla maustettua maitosuklaata)
kourallinen hasselpähkinöitä

  1. Vaahdota pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi sähkövatkaimella.
  2. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suklaarouhe.
  3. Lisää jauhoseos voi-sokeri-siirappi-vaahtoon.
  4. Lisää taikinaan lopuksi hasselpähkinät.
  5. Muotoile taikinasta käsin sopivan kokoisia palleroita pellille. Paista 175 asteessa vartin verran.
Tämän taikinan voisi varmasti pakastaakin vierasvaraksi – keksihimon iskiessä valmista tulisi vieläkin nopeammin!
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s