Matcha Cheesecake

Dear blog readers: Click here for the English recipe (second answer, written by Caroline).

Taannoisen työleiri-illallisen jälkiruuaksi pyöräytin eksoottisen juustokakun, jollaiseen olin törmännyt wieniläisessä teehuoneessa, jossa tarjotaan mm. trendikästä matcha lattea. Juustokakku oli maustettu hienoksi jauhetulla vihreällä teellä, jota myös matchaksi kutsutaan. Googlaamalla löysin tämän reseptin, joka osoittautui oikein mainioksi. Juustokakun ulkonäkö oli kuitenkin aika arvelluttava – illallisvieraat katsoivat myrkynvihreää kakkua pitkään ja hartaasti ennen kuin uskalsivat maistaa. Maku taisi kuitenkin yllättää kaikki ja kakku hupeni vieraiden suihin muruja myöten.

Matcha Cheesecake

Keksipohja:
100 g täysjyväkeksejä (esim. Digestive)
50 g voisulaa
1 rkl maitoa

Täyte:
250 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g smetanaa
100 g sokeria
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
3 rkl matcha-jauhetta
3 rkl kuumaa vettä

  1. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
  2. Murskaa keksit ja sekoita keksimuruihin voisula ja maito. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
  3. Sekoita matcha-jauhe kuumaan veteen. Jauhe sekoittuu parhaiten pienellä varta vasten tähän tarkoitukseen tehdyllä vispilällä. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Lisää smetana ja kananmunat. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää matcha-seos ja sekoita hyvin.
  5. Kaada täyte vuokaan. Paista 180 asteessa puoli tuntia. Laske uunin lämpö 160 asteeseen ja paista vielä toiset puoli tuntia.
  6. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  • Keksipohjaan ei oikeastaan tarvitsisi laittaa noin paljoa rasvaa, vähempikin riittäisi pitämään murut kasassa.
  • Alkuperäisessä ohjeessa matcha-jauhetta oli 4 rkl ja saman verran vettä. Pihinä ihmisenä en kuitenkaan hennonut laittaa kallista jauhetta niin paljoa. Maku oli tarpeeksi voimakas tuolla kolmella ruokalusikallisellakin.
  • Kakku kohosi uunissa yli laitojen mutta läsähti melkeinpä puoleen uunista ottaessa. Kakun keskelle jäi kunnon railo… Tietääkö joku millä tuota kohoamista saisi vähän kuriin? Työkaveri vinkkasi, että lusikallinen maizenaa voisi auttaa.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Jälkiruuat, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s