Mitä tehdä granaatiomenasta

No bulgurlisäkettä tietenkin. Tai sit jotain muuta. No mie tein sitä. Ja kanaa. Hyvä marinadi. Nih.

Marinadi kanankoiville (2 kpl)

1 iso valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
loraus ketsuppia
loraus worcestershire-kastiketta
chiliä
paprikajauhetta
kanelia
suolaa
öljyä

Pilko valkosipuli ja raasta sitruunan kuori.  Sekoita kaikki aineet keskenään. Hiero marinadikanankoipiin ja laita ne pakastepussiin ja jääkaappiin vähintään tunniksi. Paista 200 asteessa (tai kiertoilmalla 180 asteessa) noin 40 minuuttia.

Bulgurlisäke

nokare voita
1 mukillinen bulgurvehnää
2 mukillista kasvislientä
silopersiljasilppua
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä
juustokuminaa
suolaa ja pippuria
puolikkaan granaattiomenan siemenet

Sulata voi kasarissa ja lisää bulgur. Kuullota matalalla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää kuuma kasvisliemi ja keitä kunnes neste on haihtunut. Ota kasari liedeltä ja peitä se ensin talouspaperilla ja sitten lautasella. Jätä tekeytymään vartiksi. (Tai kypsennä bulgurpussin ohjeen mukaan.)

Mausta bulgur persiljalla, sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja muilla mausteilla. Laita tarjoiluastiaan ja ripottele päälle granaattiomenan siemenet.

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s