Keisarin pannukakku

Oon kyllä aika surkea ruokabloggaaja, kun en muista ottaa kuvia ruuista. Mutku mutku se näytti niin hyvältä et oli pakko vaan iskeä kiinni, eikä silloin mietitä valokuvausta…

Kyseessä on itävaltalaistyylinen paloiteltu pannukakku – Kaiserschmarrn (linkin takana on pari kuvaakin). Tein tätä tänään ensimmäistä kertaa, ja yritän nyt kirjata muistiin onnistumiset ja erehdykset, eli vinkit seuraavaan kertaan.

Itävaltalaiset syövät tätä ihan pääruokana, ja tarjoiluun kuuluu ehdottamasti päälle siivilöity tomusokeri sekä jokin hilloke tai esimerkiksi vaniljakastike. Meillä tätä syötiin lauantain herkkuaamupalaksi, ja tomusokerin lisäksi herkun päälle lusikoitiin hieman kirpeää luumuhilloketta (Zwetsckenröster), joka on tyypillisin Kaiserschmarrnin kumppani Itävallassa. Sen voi ihan helposti tehdä itsekin: luumuja keitetään pienen vesitilkan kanssa ja maustetaan sokerilla, sitruunamehulla, kanelilla ja neilikalla. Itse ostin kaupantätin hilloa.

Tästä ohjeesta tulee kaksi pannullista, joka riittää 4 henkilölle aamupalaksi 🙂

Kaiserschmarrn

4 kananmunaa
30 g sokeria
vaniljasokeria
suolaa
375 ml maitoa
125 g jauhoja
voita
rusinoita

Erotelle keltuaiset valkuaisista. Laita isohkoon kulhoon keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa seosta vispilällä tai sähkövatkaimella, kunnes se on vaaleankeltaista. Lisää maito ja jauhot ja sekoita hyvin. Jos seos vaikuttaa todella löysältä, voit lisätä esim. puoli desiä jauhoja. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

Sulata voi pannulla ja kaada pannulle taikinaa niin, että sitä on noin 1,5 sentin paksuisesti (käytä kahta isoa pinnoitettua pannua tai tee kahdessa erässä). Ripottele rusinoita taikinan päälle. Paista keski- tai miedolla lämmöllä, kunnes pannukakun alapinta on vaaleanruskea. Käännä pannukakku liu’uttamala se isolle lautaselle ja kumoamalla se siitä takaisin pannulle. Paista muutama minuutti ja ala sitten pilkkoa pannukakkua puulastalla suupaloiksi.  Paistele palasia vielä hetki, kunnes ne taikina näyttää hyytyneen.

Tarjoile tomusokerin ja hillon kera.

Vinkki: Rusinoita voisi liottaa hetken rommissa ennen taikinaan heittämistä…

 

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Itävaltalainen ruoka, Jälkiruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s