Aamiaismuffinssit

Huomenta! Laiskaan sunnuntaiaamuun sopivat nopeatekoiset mustikkamuffinssit – jääkaapissa oli vielä rasiallinen pensasmustikoita (täällä on kaupan oikestaan vain niitä), joten googlasin passelin reseptin mustikkamuffinsseille. Päätin testata tätä Kotilieden reseptiä. Muffinsseista tuli ihan kivoja. Mutta siis vain ihan kivoja. Nämä muffinssit eivät ole erityisen makeita, joten ne sopivat passelisti aamiaiselle. Taikina oli aika kuivaa, en tiedä olivatko ne piirun verran liian kauan uunissa vai missä on syy. Näitä voisi ehkä tuunata jollain kuorrutteella, jos niistä haluaisi salonkikelpoisia makeita herkkupaloja – ehkä jonkinsortin tuorejuustokuorrute? Ideoita otetaan vastaan!

Mustikkamuffinssit

3 dl mustikoita
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus vaniljasokeria ja kardemummaa
0,5 dl maitoa

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  2. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri.
  4. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon jäähtynyt rasva ja kuivat aineet sekä lopuksi maito. Lisää taikinaan mustikat varovasti etteivät ne rikkoonnu ja tee taikinasta kauttaaltaan sinistä.
  5. Täytä muffinssivuoat puolilleen, taikina kohoaa aikatavalla.
  6. Kypsennä uunin alaosassa kymmenisen minuuttia.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s