Kanaa fetakastikkeessa

Täällä Wienissä on yksi kreikkalainen ravintola ylitse muiden – Irodion Rochusgassen lähellä. Ja siellä tarjotaan taivaallista kanaa, jota suomalaisetkin vieraat on aina vietävä syömään. Tuo ruoka on nimeltään ”Tiganaki” ja siinä tuodaan pöytään höyryävän kuumalla valurautapannulla kananpaloja kermaisessa juustokastikkeessa. Sen tarkemmin en tuon herkun ainesosia tiedä, mutta pitihän sitä yrittää matkia samaa herkkua kotona. Googlaamalla löysin lily.fi-sivuilta aika passelin reseptin, jota sitten vähän sovelsin. Tosin tuon ohjeen paprika ja sipuli kyllä varmaan toimisivat hyvin, täytyypä ensi kerralla muistaa laittaa niitäkin sekaan. Lopputulos oli jo aika hyvin tuon kuuluisan Tiganakin suuntaan, oikeat mausteetkin taisin löytää, mutta menin sitten loppumetreillä polttamaan koko herkun pohjaan. Joten tällä kertaa kuvaa ei ole, kanan kyllä söin kun nälkä oli.

300 g kanafilettä
n. 1 dl kermaa
n. 100 g fetaa
2-3 valkosipulinkynttä
reilusti paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
hyppysellinen timjamia ja oreganoa
suolaa ja pippuria

Ruskista kanafileet pannulla oliiviöljyssä. Siirrä ne sivuun ja kuullota pilkotut valkosipulinkynnet pannulla. Lisää kerma, anna kastikkeen kiehua hetki kokoon. Lisää joukkoon murennettu feta sekä mausteet. Kastike on valmista kun feta on sulanut kerman joukkoon. Tarjoile riisin kanssa.

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s